13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Κάποιοι 2020 iMac χρήστες αντιμετωπίζουμε glitch στην οθόνη μάλλον εξαιτίας της AMD Radeon Pro 5700 XT GPU

    Ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός κατόχων 2020 iMac φαίνεται πως αντιμετωπίζουν θέματα με την οθόνη εξαιτίας της κάρτας γραφικών της AMD. Ένα πρόσφατο νήμα που άνοιξε στο Apple Support Forums αναφέρει πως η AMD Radeon Pro 5700 XT που είναι ενσωματωμένη σε αυτά τα μηχανήματα μάλλον είναι η αιτία για το γεγονός ότι εμφανίζονται τυχαίες γραμμές στην οθόνη.

    Να υπενθυμίσουμε πως το 27 ιντσών iMac έχει ενσωματωμένη την Radeon Pro 5700 XT κάρτα γραφικών με 16 GB και GDDR6 μνήμη. Είναι το μέγιστο που προσφέρει σε αυτό το μηχάνημα η Apple αλλά φαίνεται πως δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες.

    Το glitch έχει να κάνει με γραμμές που εμφανίζονται σε τυχαία διαστήματα στην οθόνη ειδικά όταν ο χρήστης κάνει κάποια δουλειά που απαιτεί πόρους και οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας του iMac αυτού. Βέβαια κάποιοι αναφέρουν πως οι τυχαίες αυτές γραμμές στην οθόνη ακόμη και όταν δεν κάνουν κάτι απαιτητικό.

    Same problem with my iMac 2020, already appeared during the initial Mac setup and keeps flashing randomly since then. Searching through YouTube and google it seems this is a common problem with the 5700XT gpu that comes with it.

    Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν είναι ένα πρόβλημα γενικό μιας και φαίνεται πως αφορά τα highest end μοντέλα του νέου iMac. Αναμένουμε την Apple να δώσει μια διόρθωση γρήγορα για αυτό.

    Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει μάλλον να κάνει με θέμα στο λογισμικό και στους drivers που χρειάζεται η Radeon Pro 5700 XT.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.