Friday, September 25, 2020

Θα πρέπει να αγοράσετε το νέο iMac; Η σύγκριση του με τον προκάτοχο του

Η Apple λανσάρισε τα ανανεωμένα iMacs με τις μεγαλύτερες αλλαγές να έρχονται στα 27 ιντσών μοντέλα. Αν και κάποιες αναβαθμίσεις είναι σημαντικές όπως η έλευση των 10ης γενιάς Intel επεξεργαστών, νέες AMD κάρτες γραφικών η μεταφορά σε επεξεργαστές της Apple που θα γίνει σύντομα μπορεί να φέρει ένα νέο iMac σχεδιασμό (που δεν είδαμε για ακόμη μια φορά χθες).

Μια αναβάθμιση στους iMac ήταν κάτι που ήθελαν πολύ αλλά αν και η Apple αναβάθμισε το hardware πάρα αυτά διατήρησε τον ίδιο σχεδιασμό που τον είδαμε για πρώτη φορά πίσω το 2012.

Η Apple ξεκάθαρα εστίασε στο 27 ιντσών μοντέλων με την 2020 αναβάθμιση της αλλά να τονίσουμε πως και τα 21.5 ιντσών μοντέλα πλέον έρχονται αποκλειστικά με SSD αποθηκευτικό χώρο που ξεκινάει για το βασικό μοντέλο από τα 256 GB.

2020 iMac σύγκριση – hardware

Σε ότι αφορά το hardware τα 2020 iMac είδαν αναβάθμιση σε όλους τους τομείς εκτός από την Wi-Fi κάρτα μιας και δεν έχουμε υποστήριξη WiFi 6.

Έχουμε λοιπόν 10ης γενιάς Intel επεξεργαστές που φέρνουν 65% γρηγορότερες επιδόσεις, την νέα AMD Radeon Pro 5000 series GPU που φέρνει μέχρι 55% γρηγορότερη επεξεργασία γραφικών, αλλαγή σε αποκλειστικά SSD αποθηκευτικούς χώρους μέχρι 8TB, διπλάσια RAM, ενσωμάτωση του T2 chip της Apple καθώς και μια καλύτερη 1080p FaceTime κάμερα.

Το T2 chip της Apple κάνει περισσότερα από το απλά να προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα σας και στην boot διαδικασία του μηχανήματος. Βοηθάει ακόμη και τις επιδόσεις της 1080p FaceTime κάμερας χάρη στην επεξεργασία εικόνας που μπορεί να κάνει όπως αναφέρει η Apple.

…the FaceTime HD camera now features 1080p resolution, while the Image Signal Processor in the T2 Security Chip brings tone mapping, exposure control, and face detection for a much higher quality camera experience. To complement the improved camera, the T2 Security Chip also works with the speakers to enable variable EQ for better balance, higher fidelity, and deeper bass.

2020 iMac σύγκριση– Θύρες I/O

Το 27 ιντσών 2020 iMac έρχεται με Hey Siri υποστήριξη χάρη στο T2 Chip, την επιλογή των 10GB Ethernet, το Bluetooth 5.0 καθώς και ένα καλύτερο μικρόφωνο παρόμοιο με αυτό που συναντήσαμε στα 16 ιντσών MacBook Pro.

2020 iMac comparison, should you buy? I/O specs

H βίντεο υποστήριξη αναβαθμίστηκε επίσης μιας και έχουμε την δυνατότητα σύνδεσης με 2 Pro Display XDR οθόνες ή κάποιο άλλο μοντέλο οθόνες 6K χάρη στην νέα AMD κάρτα γραφικών.

2020 iMac συγκριτικό – οθόνη

Δύο σημαντικές αλλαγές για τα 27 ιντσών 2020 iMac είναι η έλευση της True Tone υποστήριξης στην οθόνη καθώς και επιλογή ενός nano-texture matte γυαλιού με ένα επιπλέον κόστος στα $500.

Το περίεργο είναι πως η Apple αν και αναβάθμισε και το iMac Pro βασικό μοντέλο δεν έφερε την παραπάνω επιλογή γυαλιού της οθόνης σε αυτά.

2020 iMac comparison, display specs

2020 iMac τιμολόγηση

Το νέο 27 ιντσών 2020 iMac ξεκινάει στην ίδια τιμή με τον προκάτοχο του δηλαδή στα $1,799. Αν κάποιος το παραμετροποιήσει με τα μέγιστα specs που μπορεί να λάβει τότε η μέγιστη τιμή που μπορεί να φτάσει είναι τα $8,799

2020 iMac comparison, should you buy? Pricing details
Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η εφαρμογή ‘Facer’ προσφέρει μια App Store εμπειρία στο να βρείτε custom Apple Watch...

Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά της watchOS 7 είναι η δυνατότητα του εύκολου διαμερισμού προσόψεων. Η νέα αυτή λειτουργία κάνει εύκολη την...

Αυτοκόλλητα από επίσημες θήκες της Apple για τα επερχόμενα iPhone αποκαλύπτουν τις ονομασίες της...

Δύο leakers με καλό ιστορικό διαρροών που επιβεβαιώθηκαν μετέπειτα αποκαλύπτουν τα ονομάτα σήμερα της iPhone 12 σειράς. Η διαρροή έρχεται από αυτοκόλλητα...

Δείτε το unboxing της Apple Mask, με την εμμονή της Apple στις λεπτομέρειες ακόμα...

Το Unbox Therapy κοινοποίησε ένα νέο βίντεο στο YouTube το οποίο αυτή την στιγμή είναι το #1 στα trending. Σε αυτό το...

Η νέα ‘Luna’ cloud gaming υπηρεσία της Amazon θα είναι διαθέσιμη και στους iOS...

Η Amazon χθες παρουσίασε τα νέα Echo προϊόντα της και επίσης μια νέα cloud gaming υπηρεσία με την ονομασία "Luna" η οποία...

Και ο Prosser “επιβεβαιώνει” το iPhone 12 event για τις 13 Οκτωβρίου…

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε μια διαρροή που ήθελε την Apple να πραγματοποιεί το iPhone 12 event της στις...

Η Apple κυκλοφόρησε την macOS Catalina 10.15.7 με διορθώσεις σε bug για το WiFi...

Η Apple κυκλοφόρησε αρκετές αναβαθμίσεις για το Mac σήμερα μέσα σε αυτές και την macOS 10.15.7 καθώς και νέες εκδόσεις για τα...