Η Xiaomi παρουσιάζει το νέο MIUI 6 και προκαλεί με την παρόμοια iOS 7 διεπαφή

0
242

miui6

Η Xiaomi πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει την αγορά μια αναβαθμισμένη έκδοση του MIUI 6 smartphone της. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα λανσάρισε και το βίντεο μου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

miui-6

Η ανακοίνωση όμως δεν δημιούργησε αίσθηση τόσο για την ίδια την συσκευή όσο για την νέα διεπαφή του χρήστη που σχεδίασε η εταιρεία και που φαίνεται να είναι μια αντιγραφή του iOS 7 λογισμικού της Apple τόσο όσο προς τα επίπεδα εικονίδια όσο και ως προς τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί.

Ο αντιπρόεδρος της Xiaomi και πρώτη διοικητικό στέλεχος της Google, Hugo Barra, δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για αυτό το γεγονός μιας και ανέφερε:

“Όταν έχεις δυο παρόμοιους καλούς σχεδιαστές είναι απολύτως λογικό ότι θα έχουν κάποια κοινά συμπεράσματα ως προς την τελική τους δουλειά. Δεν έχει σημασία αν και κάποιος άλλος έχει σχεδιαστικά βρει την ίδια οδό”

Screen Shot 2014-08-18 at 2.21.31 PM

Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η προστασία σχεδιών στην Κίνα είναι πολύ περιορισμένη και έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για την Apple να κινηθεί νομικά. Επίσης είναι πολύ πιθανό η Apple να μην θέλει να δημιουργήσει εντάσεις σε μια αγορά που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και στην οποία η Apple πιστεύει πολύ.

compare

Πάρα αυτά μιας και η Xiaomi επεκτείνετε και εκτός των συνόρων της Κίνας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πόσο ανεκτική θα παραμείνει η Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ