20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Xiaomi ξεκίνησε να δουλεύει στον κλώνο του AirPower την ημέρα που η Apple το ακύρωσε και σήμερα είναι διαθέσιμος

    Σε ένα event της σήμερα η Xiaomi παρουσίασε τα νεότερα smartphone της και όχι μόνο. Ένα από τα νέα αξεσουάρ της εταιρείας είναι ομολογουμένως ένας κλώνος του AirPower σε προσιτή τιμή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία ανέφερε πως ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτό όταν η Apple αποφάσισε να αποσύρει τις δικές της προσπάθειες – αυτό έγινε σήμερα πριν 2 χρόνια. Πέρα από την πολλαπλή φόρτιση η Xiaomi υποστηρίζει πως κατάφερε να κάνει την ασύρματη φόρτιση το ίδιο γρήγορη όσο με αυτή ενός καλωδίου.

    Μετά την σημερινή ανακοίνωση του Xiaomi 11 Pro η εταιρεία παρουσίασε κάτι γνώριμο, αλλά πάρα αυτά νέο, τον AirPower κλώνο της. Έχει σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με αυτό που είχε δείξει η Apple αλλά που ποτέ τελικά δεν κυκλοφόρησε. Ο χρήστης δεν πρέπει να ακουμπήσει την συσκευή του σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πάνω στο mat αυτό ασύρματης φόρτισης αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του και η φόρτιση θα ξεκινήσει. Μάλιστα το έδειξε παρουσιάζοντας ένα iPhone να φορτίζει στο κέντρο του…. τυχαίο δεν νομίζουμε….

    Έχουμε δει και άλλους κλώνους του AirPower φορτιστή παλαιότερα αλλά συνήθως έρχονται με την παραδοχή ότι έχουν 2 συγκεκριμένα σημεία για την ασύρματη φόρτιση και μια σταθερή για φόρτιση του Apple Watch.

    H Xiaomi κατάφερε όμως να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και μάλιστα να προσφέρει αυτό το ασύρματο αξεσουάρ φόρτισης γύρω στα $90 μόνο. Φαίνεται πως μπορεί να δώσει 20W φόρτισης για κάθε συσκευή.

    Η εταιρεία ανέφερε πως χρειάστηκε 2 χρόνια για να λύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης αυτού του mat φόρτισης κάτι το οποίο σημαίνει πως η Xiaomi ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου του 2019, την ημέρα δηλαδή που η Apple επίσημα ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορούσε στην αγορά το AirPower.

    H Apple ποτέ δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί δεν προχώρησε στην κυκλοφορία του AirPower και ανέφερε μόνο το γενικό ότι τελικά το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν κατάφερε να φτάσει τα υψηλά στάνταρ της. Βέβαια πολλές αναφορές τότε έδειχναν πως η Apple είχε σοβαρά θέματα με φαινόμενα υπερθέρμανσης.

    Το Xiaomi 11 Pro τώρα έρχεται με 67W ασύρματη φόρτιση με την εταιρεία να αναφέρει πως αυτή είναι το ίδιο γρήγορη με μια ενσύρματη φόρτιση στα ίδια watt. Για αυτό τον σκοπό η εταιρεία παρουσίασε και έναν νέο 80W ασύρματο φορτιστή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.