14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η watchOS 7 προσθέτει διαχείριση υγείας της μπαταρίας και ανακοινώσεις μηνυμάτων μέσω Siri

    Η Apple ανακοίνωσε την watchOS 7 με πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως νέα watch faces, καταγραφή ύπνου και άλλα. Πάρα αυτά υπάρχουν και κάποιες αλλαγές που η εταιρεία δεν ανέφερε κατά την διάρκεια του keynote της μέσα σε αυτές και η προσθήκη μιας διαχείρισης της υγείας της μπαταρίας καθώς και ανακοινώσεις μηνυμάτων με την Siri στο Apple Watch.

    Όπως και στο iPhone οι Apple Watch χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την υγεία της μπαταρίας του με την watchOS 7. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι 100% όταν η συσκευή είναι καινούργια και πέφτει καθώς σιγά σιγά γίνεται ολοένα και περισσότερη χρήση της.

    Η Apple αναφέρει για αυτό:

    Apple Watch batteries, like all rechargeable batteries, are consumable components which become less effective as they age. This is a measure of battery capacity relative to when it was new. Lower capacity may result in fewer hours of usage between charges.

    Στο iPhone η Apple μειώνει τις επιδόσεις της συσκευής όταν η υγεία της μπαταρίας πέφτει κάτω από ένα όριο έτσι ώστε να μην γίνονται απροσδόκητες επανεκκινήσεις αλλά δεν γνωρίζουμε αν η watchOS 7 θα έχει κάποιο τέτοιο μέτρο.

    Πέρα από την εμφάνιση της υγείας της μπαταρίας το watchOS 7 φέρνει και παραμετροποιήσιμη φόρτιση στο Apple Watch. Όταν η επιλογή αυτή ενεργοποιηθεί το Apple Watch μαθαίνει την ρουτίνα φόρτισης που το κάνετε και έτσι θα διακόπτει αυτόματα την φόρτιση όταν είναι στον φορτιστή του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ίδια δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη και για τα AirPods με την iOS 14 έκδοση.

    Με την watchOS 7 επιπλέον οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να ακούνε και μηνύματα που λαμβάνουν μέσω της Siri από το Apple Watch τους.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.