20.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Tile με γράμμα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Apple για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

    Η Tile έχει εκφράσει μια έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στην Apple και τις πρακτικές της στην Αμερική και πλέον κάνει την ίδια κίνηση και στην Ευρώπη.

    Μια νέα αναφορά από το Financial Times περιγράφει το επίσημο γράμμα που απέστειλε η Tile στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ανταγωνισμό και στο οποίο αναφέρει πως η Apple χρησιμοποιεί την δύμαμη της με αθέμιτο τρόπο κάνοντας δύσκολο στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της εταιρείας. Έτσι για ακόμη μια φορά η Apple έρχεται αντιμέτωπη με την την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Η Tile λοιπόν για ακόμη μια φορά θέλει να γίνει έρευνα στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Apple και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη και παρουσίαση των δικών της λύσεων απέναντι στον ανταγωνισμό. Η Tile τονίζει πως είναι άκρως δυσαρεστημένη με τις αλλαγές που έκανε η Apple στις υπηρεσίες τοποθεσίας της στην iOS 13. Το γεγονός πως η Apple έκλεισε την μόνιμη χρήση της καταγραφής θέσης αυτόματα αυτό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους καταναλωτές της Tile. Την ίδια στιγμή μάλιστα και σύμφωνα με την θέση της Tile η Apple κάνει ευκολότερη για τους δικούς της καταναλωτές την χρήση της Find My εφαρμογή της.

    Η Tile επίσης επισημαίνει πως το συμβόλαιο με την Apple για παρουσίαση των συσκευών της στα καταστήματα λιανικής της Apple ακυρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο προϊόν ή υπηρεσία στο App Store αυτή την στιγμή.

    Η πρώτη κίνηση της Apple για αποκλεισμό της Tile από τα Apple Stores έχει να κάνει με τις έντονες φήμες πως η εταιρεία ετοιμάζει να παρουσιάσει την δική της λύση με την ονομασία AirTags.

    Από την πλευρά της η Apple απάντησε σε αυτό το γράμμα με την εξής ανακοίνωση:

    “Με πολύ έντονο τρόπο αρνούμαστε τις κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό που μας επιρρίπτει η Tile. Ακολουθώντας της σημαντική φιλοσοφία της εταιρείας μας που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία, πέρυσι παρουσιάσαμε μεγαλύτερη προστασία για τους καταναλωτές μας στον τομέα της ιδιωτικότητας και των δεδομένων τοποθεσίας. Η Tile δεν δέχεται αυτές τις αποφάσεις μας και αντί να κάνει διάλογο για τα πλεονεκτήματα σε τέτοιες πρακτικές προτιμάει να κάνει άστοχες επιθέσεις”

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει άμεσα μια πρώτη έρευνα για αυτές τις κατηγορίες και θα δώσει γρήγορα κάποια απάντηση στο γράμμα της Tile.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles