Η Samsung κοντά στην εξαγορά της BlackBerry προς $7.5 δις

0
194

samsung-blackberry

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Reuters η Samsung πλησίασε την BlackBerry με μια πρόταση εξαγοράς. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές κοντά στην εταιρεία ο Κορεατικός κολοσσός φέρετε να προσφέρει αυτή την στιγμή $7.5 δις για να εξαγοράσει την εταιρεία mobile συσκευών που έχει χάσει πάρα πολύ από την παλαιά της αίγλη και που πλέον έχει ένα ελάχιστο μερίδιο της αγοράς.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα για την ίδια την συμφωνία αλλά οι executives από τις εταιρείες συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν περαιτέρω το ενδεχόμενο εξαγοράς. Η Samsung θέλει να κάνει μια τέτοια κίνηση γιατί ενδιαφέρετε πάρα πολύ για τις πατέντες της BlackBerry.

Η ΒlackBerry ιδρύθηκε το 1984 και εκ τότε για πολλά χρόνια αποτέλεσε μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στις mobile συσκευές με τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια όμως αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα ενώ έφτασε κοντά ακόμη και στην χρεοκοπία.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον πλέον να δούμε αν τελικά η πρόταση της Samsung θα είναι αρκετά δελεαστική και αν τελική ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά που είναι η αλήθεια πωε δεν την περιμέναμε.

Σχολιασμός στο φόρουμ