13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Microsoft ιδρύει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα

    Κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ελλάδα η Microsoft, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Charles Lamanna κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επιτυχίες – ορόσημο» για την υψηλή τεχνολογία στη χώρα, τις πρόσφατες ανακοινώσεις εξαγορών δυο ελληνικών εταιριών, της Softomotive και της Think Silicon από τη Microsoft και την Applied Material αντίστοιχα ενώ απέδωσε εύσημα και στην εταιρεία DeepSea που κατάφερε να αντλήσει 3 εκατομμύρια ευρώ από το αγγλικό επενδυτικό σχήμα ETF Partners. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρία που καταφέρνει να πείσει ένα ισχυρό fund του εξωτερικού να επενδύσει χρήματα στην χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας.

    Το κέντρο ανάπτυξης RPA της Microsoft στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, θα είναι το πρώτο κέντρο της Microsoft για έρευνα και ανάπτυξη στη χώρα. Ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συζήτησης ανέφερε: “Πρόκειται για μια πραγματικά άριστη εξέλιξη, η οποία, μάλιστα, προέκυψε στη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου για τη χώρα. Πιστεύω, όμως, ότι επίσης καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά περισσότερα πράγματα για να στηρίξουμε το περιβάλλον των νεοφυών μας επιχειρήσεων αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα προσελκύσουν στη χώρα περισσότερα κεφάλαια, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναδείξουν περισσότερο το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στο εξωτερικό”

    Και πρόσθεσε: “Διότι, πιστεύω, ότι στο οικοσύστημα αυτό της χώρας μας γίνονται πολλά σημαντικά βήματα που δεν είναι πάντα άμεσα ορατά. Στη διάρκεια της κρίσης, υπήρξαν ορισμένες ιστορίες επιτυχίας, αλλά έχω την αίσθηση ότι η τάση αυτή αποκτά πλέον ανοδικά χαρακτηριστικά. Φυσικά, όσα περισσότερα κεφάλαια προσελκύουν αυτές οι επιχειρήσεις τόσο πιο γνωστές γίνονται αυτές οι ιστορίες επιτυχίας και τόσο περισσότερα κίνητρα θα έχουν οι νέοι για να στραφούν περισσότερο στην επιχειρηματικότητα. Φυσικά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις για επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη και ένα πλαίσιο για την καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση των δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά μετοχών (stock options)”

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του και προς τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που ήταν παρόντες στην τηλεδιάσκεψη: “Απευθυνόμενος όμως και στους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, τους απευθύνω έκκληση να διαδώσουν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να βρίσκεται στο πεδίο ενδιαφέροντος των εταιρειών του κλάδου τους. Διαθέτει πολιτική σταθερότητα, ταλαντούχους ανθρώπους, το κατάλληλο ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και μια κυβέρνηση που θεωρώ ότι αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει για να στηρίξει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσονται ταχύτατα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η καλύτερη εμπειρία από τη χώρα μας που μπορείτε να διαδώσετε είναι ακριβώς η εμπειρία για την οποία μας μιλήσατε σήμερα, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Ελπίζουμε ότι θα δούμε και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ο στόχος είναι πάντα να δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φροντίζουμε ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να μας κάνουν υπερήφανους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στον διεθνή τεχνολογικό τομέα”.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles