16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο της Samsung

    Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε μάθει από τον περασμένο Νοέμβριο πως αυτό θα άλλαζε με την LG να έμπαινε δυναμικά στον χώρο αυτό ως δεύτερος προμηθευτής της Apple για την γραμμή του iPhone 12.

    Αυτή την στιγμή η LG προμηθεύει μόνο LCD οθόνες για iPhones μαζί με έναν πολύ μικρό αριθμό OLED οθονών για παλαιότερα μοντέλα.

    Μια νέα αναφορά από την Κορέα τονίζει πως η LG εξασφάλισε μια παραγγελία μέχρι 20 εκατομμύρια OLED οθόνες για τα φετινά iPhones με την Samsung να παίρνει τις υπόλοιπες 55 εκατομμύρια παραγγελίες σε αντίστοιχες οθόνες. Αν αυτή η πληροφορία αποδειχθεί έγκυρη τότε ίσως έχουμε μια καλύτερη εκτίμηση για την σειρά των επερχόμενων iPhone 12 μοντέλων.

    Πέρυσι η Apple λανσάρισε 3 νέα μοντέλα iPhone τα 2 από αυτά με OLED οθόνη και το 1 από αυτά με μια LCD οθόνη

    • iPhone 11 (LCD)
    • iPhone 11 Pro (OLED)
    • iPhone 11 Pro Max (OLED)

    Φέτος περιμένουμε 4 νέα μοντέλα, δύο βασικά, και δύο pro με διαφορετικά μεγέθη στις οθόνες τους:

    • 5.4-ιντσών iPhone 12
    • 6.1-ιντσών iPhone 12 Max
    • 6.1-ιντσών iPhone 12 Pro
    • 6.7-ιντσών iPhone 12 Pro Max

    Οι φήμες θέλουν και τα 4 νέα αυτά μοντέλα να έρχονται με OLED οθόνες αλλά τα Pro μοντέλα αναμένεται να έχουν μια πιο ανεπτυγμένη σε χαρακτηριστικά τέτοια οθόνη. Από την Samsung λοιπόν έχουμε τα επονομαζόμενα Y-OCTA πάνελ που είναι ελαφρώς πιο λεπτά και έχουν μια μεγαλύτερη καθαρότητα σε σύγκριση με άλλα OLED πάνελ της αγοράς.

    Η σημερινή αναφορά κάνει λόγο πως η LG έχει τις περισσότερες παραγγελίες για το 6.1 ιντσών iPhone 12 Max μοντέλο και η Samsung για όλα τα υπόλοιπα.

    Η Apple εδώ και πολύ καιρό – χρόνια θέλει να σπάσει αυτό το μονοπώλιο της Samsung ως αποκλειστικού προμηθευτή της σε OLED οθόνες αλλά πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η LG είχε θέματα στο να ικανοποιήσει την Apple στον τομέα των υψηλών στάνταρ για αυτές τις οθόνες καθώς και στον αριθμό παραγωγής τέτοιων πάνελ.

    Την ίδια στιγμή και η Κινεζική BOE προσπαθεί να κερδίσει παραγγελίες από την Apple φτάνοντας στο σημείο να επενδύσει σε επερχόμενες παραγωγικές γραμμές που θα είναι αποκλειστικά για iPhone οθόνες. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Apple δεν έχει εγκρίνει την BOE ως έναν OLED προμηθευτή της ακόμη με την Κινεζική εταιρεία να κάνει σύντομα όμως και νέα προσπάθεια.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles