Η Foxconn που αποτελεί το βασικό συνεργάτη στην συναρμολόγηση iPhones της Apple προχώρησε στην πρόωρη διακοπή 50.000 συμβολαίων εργασίας από τον Οκτώβριο και έπειτα σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Καθώς η ζήτηση στα iPhone είναι εποχιακή, η εταιρεία προχωράει σε αύξηση του εργατικού δυναμικού της κατά την κυκλοφορία τους και για την εορταστική περίοδο και σιγά σιγά την μειώνει στην συνέχεια με την εταιρεία να βασίζεται σε προσωρινούς εργάτες κατά κύριο λόγο.

Αυτή την φορά όμως η εταιρεία φέρετε να έχει τερματίσει πάρα πολλά συμβόλαιο πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Η Nikkei αναφέρει πως αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση των μειωμένων πωλήσεων smartphones στην αγορά.

“Περί τα 50,000 συμβόλαια εργαζομένων τερματίστηκαν από τον Οκτώβριο και έπειτα στην Foxconn και στο πιο σημαντικό εργοστάσιο iPhone στην Zhengzhou, στην Κίνα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτά τα συμβόλαια των εργαζομένων θα ανανεώνονταν κάθε μήνα από τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Pegatron, που αποτελεί τον 2ο συναρμολογητή iPhone της Apple, ξεκίνησε να ακυρώνει συμβόλαια πίσω τον Νοέμβριο. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλους προμηθευτές της Apple και η βασική αιτία είναι η μικρότερη ζήτηση από τους αρχικούς υπολογισμούς για τις νέες iPhone συσκευές.”

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν δεν είναι διαφορετικός από ότι άλλες χρονιές αλλά αυτό που έχει αλλάξει είναι το χρονικό σημείο που γίνεται αυτό.

Η Foxconn φέρετε να έχει πάρει και άλλα μέτρα μείωσης κόστους διαχείρισης καθώς και μείωσης θέσεων manager. Μάλιστα η εταιρεία πρόσφατα ένωσε την παραγωγική γραμμή του MacBook και του iPad με μια άλλη γραμμή της Dell και της Acer έτσι ώστε να γλιτώσει λειτουργικά έξοδα.

Να υπενθυμίσουμε πως η Foxconn συναρμολογεί συσκευές για μια σειρά από κορυφαίες εταιρείες στην αγορά αλλά η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.