Η Apple υπόσχεται ότι όλα τα προϊόντα της θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά

0
251

apple-envirorment-report-2017

Η Apple έχει μια μακρά ιστορία στο να είναι μια από τις τεχνολογικές εταιρείες με την μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση και πλέον θα πάει αυτή της την ευαισθησία ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με την 2017 Έκθεση Ευθύνης για το Περιβάλλον που εξέδωσε σήμερα η Apple βάζει νέους στόχους.

“Η αλλαγή του κλίματος είναι απίστευτη. Οι πηγές της γης δεν θα κρατήσουν για πάντα. Η τεχνολογία πρέπει να είναι ασφαλής έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Δεν βάζουμε ερωτήματα σε αυτές τις αρχές – Δοκιμάζουμε καθημερινά τους εαυτούς μας και ρωτάμε τι μπορούμε να κάνουμε”

Η Apple αναφέρει ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζει συσκευές αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά. Το θέμα είναι πως η εταιρεία δεν ξέρει ακόμη πως να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

“Ακούγεται τρελό αλλά δουλεύουμε πολύ εντατικά πάνω σε αυτό. Μετακινούμαστε σε μια κλειστή γραμμή παραγωγής. Μια μέρα θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να κατασκευάζουμε νέες συσκευές αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και από δικά μας παλαιότερα προϊόντα”

“Στην πραγματικότητα κάνουμε κάτι που σπάνιο το βλέπουμε στην Apple. Αυτό είναι να ανακοινώσουμε ένα στόχο πριν καν έχουμε βρει τον τρόπο πως θα τον εκπληρώσουμε. Αυτό αν μη τι άλλο μας κάνει νευρικούς αλλά παράλληλα νομίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό”

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση της Apple εδώ