20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των ασύρματων ακουστικών αλλά τα 2ης γενιάς AirPods δεν έδωσαν μεγάλη ώθηση

    Η Counterpoint Research κοινοποίησε σήμερα μια νέα ανάλυση της αγοράς των ασύρματων ακουστικών και εκεί συναντούμε και καλά και άσχημα νέα για την Apple.

    Τα ευχάριστα νέα έχουν να κάνουν με το γεγονός πως τα AirPods συνεχίζουν να κυριαρχούν σε αυτή την αγορά.

    Η Counterpoint δεν κοινοποιεί τα ακριβή νούμερα στο κοινό – θέλει οι εταιρείες να πληρώνουν για τις αναφορές της – αλλά τα γραφήματα παρακάτω λένε την δική τους ιστορία. Η Apple λοιπόν έχει ένα μερίδιο περισσότερο από το μισό της αγοράς σε ότι αφορά τα μοντέλα ασύρματων ακουστικών. Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα πως πρώτα έχουμε τα AirPods και μετά όλα τα άλλα.

    Τα άσχημα νέα για την εταιρεία είναι πως θα περίμενε ίσως κάποιος πως τα 2ης γενιάς AirPods θα δίναν σημαντική ώθηση του μεριδίου της στην αγορά αλλά αυτό δεν συνέβη τελικά.

    “Το μερίδιο της Apple στην αγορά παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είδαμε το προηγούμενο τρίμηνο, αποτυγχάνοντας να δώσει κάποιους δείκτες ανάπτυξης παρά το λανσάρισμα των AirPods 2 στην αγορά. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς AirPods ήταν υψηλότερες από ότι θα ανέμενε κανείς.”

    Μια εξήγηση είναι πως πολλοί χρήστες που είτε έχουν τα 1ης γενιάς είτε δεν έχουν αγοράσει ακόμη κάποιο AirPods αναμένουν το φημολογούμενο μοντέλο 3ης γενιάς που αναμένεται να έχει και έναν εντελώς νέο σχεδιασμό.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles