Η Apple ξεκίνησε να αφαιρεί εφαρμογές που βασίζονται στις κοινοποιήσεις σε κοινωνικά δίκτυα

0
1544

Screen Shot 2014-06-10 at 2.12.33 PM

Η Apple ξεκίνησε σιγά σιγά να αφαιρεί εφαρμογές που προσφέρουν στους χρήστες “επιβραβεύσεις” όταν βλέπουν κάποιο βίντεο ή κάνουν κάποια κοινοποίηση σε κοινωνικά δίκτυα. Η κίνηση αυτή στοχεύει στον ανασχεδιασμό του περιεχομένου και ανακάλυψης αυτού που στοχεύει η εταιρεία για το App Store της στο iOS 8. Οι νέες πολιτικές της Apple έχουν ως εξής:

2.25: Apps that display Apps other than your own for purchase or promotion in a manner similar to or confusing with the App Store will be rejected, unless designed for a specific approved need (e.g. health management, aviation, accessibility, etc.) or to provide significant added value for a targeted group of customers.

3.10: Developers who attempt to manipulate or cheat the user reviews or chart ranking in the App Store with fake or paid reviews, or any other inappropriate methods will be removed from the iOS Developer Program.

Με βάση αυτές τις αλλαγές οι εφαρμογές δεν μπορούν να υποκινούν και παρακινούν τον χρήστη σε κοινοποιήσεις για να αποκτήσει διάφορες επιβραβεύσει. Παιχνίδια όπως για παράδειγμα το δημοφιλή Candy Crush, είναι δομημένα πάνω σε αυτό τον μηχανισμό που η Apple πλέον δεν τον θέλει. Επίσης η Apple απαγορεύει εφαρμογές να κάνουν promoting άλλων εφαρμογών.

Με το ανασχεδιασμένο App Store του iOS 8 οι χρήστες μπορούν να ανακαλύπτουν νέο περιεχόμενο με ένα διαφορετικό μηχανισμό που θα κάνει την αναζήτηση ευκολότερη για τους χρήστες. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε τι βαθμό η Apple θα απαγορεύσει τις κοινοποιήσεις σε δίκτυα κοινωνικής δικτυώσεις αλλά πλέον είναι εμφανές πως θα χτυπήσει developers που προσπαθούσαν να προωθήσουν περιεχόμενο τους εκτός App Store μέσω τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή του εσωτερικού promoting τρίτων εφαρμογών.

Σχολιασμός στο φόρουμ