17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple μπορεί να επαναφέρει το #Bendgate από μόνη της ως χαρακτηριστικό των iPhones

    0107-iPhone-6

    To φαινόμενο του bendgate που χτύπησε την Apple λίγο μετά την κυκλοφορία των iPhone 6 στην αγορά σίγουρα δεν ήταν ευχάριστα νέα για την ομάδα του Cupertino. Η ιδέα όμως για ένα ευλύγιστο iPhone ίσως να είναι κάτι που τελικά δεν ξενίζει την εταιρεία.

    Πιο συγκεκριμένα ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εγκρίθηκε παρουσιάζει ένα ευλύγιστο σασί για μελλοντικές iOS συσκευές. Με άλλα λόγια συσκευές που θα μπορούν να διπλώνουν και να λυγίζουν χωρίς όμως να προξενείτε καμιά ζημία στο εσωτερικό αυτών.

    Screen-Shot-2015-01-06-at-11.11.37-640x297

    Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό στο μέλλον η Apple θα πρέπει να αφήσει το αλουμίνιο σαν υλικό και να επικεντρωθεί σε νέα υλικά κατασκευής που θα μπορούν να έχουν τις παραπάνω ιδιότητες και για συχνή χρήση μάλιστα.

    Η συγκεκριμένη πατέντα θα επιτρέψει στην Apple θεωρητικά να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες συσκευές που θα μπορούν όμως να διπλώνουν και έτσι να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Πολύ ενδιαφέρον επίσης και το γεγονός της δημιουργίας μιας νέας διεπαφής στο λογισμικό για κάτι τέτοιο.

    Screen-Shot-2015-01-06-at-11.12.17

    Αν νομίζετε πως όλα τα παραπάνω ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και μόνο να σας πούμε πως η Apple κάνει ήδη έρευνα και μάλιστα εκτενή σε ευλύγιστες μπαταρίες – μια τεχνολογία που αρχικά θα την δούμε υλοποιήσιμη σε μελλοντικά Apple Watches σίγουρα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles