22.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 14.5 beta 6 στους προγραμματιστές της καθώς η ευρεία διάθεση της πλησιάζει

    Η iOS 14.5 beta 6 έγινε διαθέσιμη σήμερα στους προγραμματιστές, δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της beta 5. Η iOS 14.5 περιλαμβάνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά μέσα σε αυτά και η δυνατότητα κάποιου να ξεκλειδώσει το iPhone του μέσω του Apple Watch. Η νέα αυτή beta μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην ευρεία διάθεση της αναβάθμισης στο κοινό που θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στην Άνοιξη.

    Η αναβάθμιση αυτή είναι διαθέσιμη λοιπόν μέσω OTA από τις ρυθμίσεις των συσκευών που ανήκουν στα παραπάνω προγράμματα. O build αριθμός της είναι ο 18E5194a. 

    Η νέα αυτή beta 6 φέρνει και επιπλέον χαρακτηριστικά για την Siri καθώς και ένα εργαλείο για την βαθμονόμηση της μπαταρίας των iPhone.

    Σίγουρα το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στην iOS 14.5 και watchOS 7.4 είναι η συνεργασία τους ως προς το ξεκλείδωμα της συσκευής. Έτσι για πρώτη φορά ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Apple Watch του για να ξεκλειδώσει το iPhone του αν φοράει μάσκα προστασίας.

    Η Dual-SIM 5G υποστήριξη είναι επίσης πλέον διαθέσιμη για την iPhone 12 σειρά της Apple μέσω της eSIM λειτουργίας πάντα.

    Με τα iOS 14.5, iPadOS 14.5, και watchOS 7.4, έρχεται και η AirPlay 2 υποστήριξη στην Apple Fitness+ υπηρεσία που δεν είναι όμως ακόμη διαθέσιμη στην χώρα μας.

    Τα νεότερα Playstation 5 DualSense και Xbox Series X χειριστήρια γίνονται επίσης συμβατά με το iPhone και iPad σε αυτή την αναβάθμιση ενώ υπάρχει και ένα νέο χαρακτηριστικό που η Siri μπορεί να κάνει μια επείγον κλήση για εσάς.

    play station dualsense controller


    Η iOS 14.5 φέρνει αναβαθμίσεις και στην εφαρμογή των Χαρτών της Apple.

    apple maps report accident

    Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι και αυτό της επιλογής ποιας μουσικής υπηρεσίας θα χρησιμοποιεί η Siri. Έτσι αν για παράδειγμα προτιμάτε την Spotify υπηρεσία αντί για την Apple Music τότε μπορείτε να ορίσετε αυτή ως default εφαρμογή για χρήση με την Siri.

    siri music app default


    Επιπλέον έχουμε νέους emoji χαρακτήρες, νέες Συντομεύσεις. αλλαγές στην διεπαφή της Apple Music υπηρεσίας και πολλά ακόμη.

    Επίσης η iOS 14.5 διορθώνει το λεγόμενο “green tint” θέμα που είχε παρουσιαστεί σε κάποια iPhones στην οθόνη τους.

    Η Apple έχει αναφέρει πως η iOS 14.5 θα γίνει διαθέσιμη στην αρχή της Άνοιξης και έτσι αναμένουμε την ευρεία διάθεσης της στο κοινό κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.