Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων που συμβαίνουν σε όλη την χώρα για τον θάνατο του George Floyd

0
415

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό της απέναντι από τις έντονες διαδηλώσεις που συχνά οδηγούν και σε φαινόμενα καταστροφών. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τον απάνθρωπο θάνατο του George Floyd από αστυνομικό στην Minneapolis.

Η Apple αναφέρει πως τα καταστήματα της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Κυριακή ενώ σε κάποιες περιοχές που τα καταστήματα της έχουν δεχθεί σημαντικές καταστροφές και έχουν γίνει ληστείες σε αυτά θα δώσει νέα ενημέρωση.

Οι ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκαν το Σάββατο σε αρκετές μεγάλες πόλεις καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού. Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο οι διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» -τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του-, ξεκίνησαν ειρηνικά, στη συνέχεια ωστόσο ξέσπασαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να αποκαταστήσει την τάξη.

Προσοχή το εν λόγω βίντεο έχει σκληρές εικόνες και δείχνει την δολοφονία του George Floyd

Το θέαμα των διαδηλωτών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους τροφοδότησε μια αίσθηση κρίσης που ολοένα και αυξάνει στις ΗΠΑ έπειτα από εβδομάδες lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι, με τις μειονότητες να πλήττονται περισσότερο.