23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 12 την επόμενη εβδομάδα | Ότι γνωρίζουμε για την νέα σειρά της Apple μέχρι σήμερα

    Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα το νέο ψηφιακό event της που θα λάβει χώρα στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 Ελλάδος με το highlight να είναι η παρουσίαση των νέων iPhone 12.


    iPhone 12 σχεδιασμός

    Αν είστε λάτρεις του iPhone 4 σχεδιασμού τότε το 2020 ίσως είναι η iPhone χρονιά για εσάς. Αναμένουμε το iPhone 12 να φέρει έναν νέο σχεδιασμό με μη στρογγυλεμένες γωνίες που θα δανείζετε πολλά στοιχεία από τα iPhone 4 και iPad Pro με κοφτές και αυστηρές γωνίες.

    Φήμες από την παραγωγική αλυσίδα της Apple αναφέρουν επίσης πως η iPhone 12 γραμμή μπορεί να είναι ελαφρώς πιο λεπτή από την iPhone 11 με ένα ποσοστό γύρω στο 10%.

    Η επιστροφή της Apple σε μια πιο βιομηχανική σχεδιαστική υπογραφή που θα φέρνει στο μυαλό τα iPhone 4 και iPad Pro έχει λογική. Το 2018 η Apple έκανε ακριβώς το ίδιο στην iPad Pro σειρά κερδίζοντα πολύ θετικά σχόλια από την πλειοψηφία των καταναλωτών.

    iPhone 12 rumors

    Όπως μπορείτε να δείτε από τις παραπάνω dummy συσκευές η εμπρόσθια όψη των iPhone 12 αναμένεται να είναι πανομοιότυπη με αυτή του iPhone 11. Ίσως η μόνη αλλαγή να είναι ένα μικρότερο notch αλλά αυτό μάλλον θα αφορά το φημολογούμενο iPhone 12 mini και όχι τα άλλα 3 μοντέλα.

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το Bloomberg έχει αναφέρει πως ο νέος σχεδιασμός θα έρθει μόνο στα iPhone 12 Pro μοντέλα και όχι στο σύνολο της iPhone 12 σειράς κάτι που επίσης έχει λογική μιας και η Apple και παρουσιάζοντας 4 διαφορετικά iPhones φέτος θα θέλει να τα διαφοροποιήσει όσο γίνεται.

    Οθόνη

    Για πρώτη φορά η Apple θα παρουσιάσει μια νέα γραμμή iPhone συσκευών που όλες θα έχουν μια OLED οθόνη. Έτσι και τα 4 νέα iPhone 12 μοντέλα αναμένεται πως θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία συμπεριλαμβανομένου και του διαδόχου του LCD iPhone 11.

    Σε ότι αφορά τα μεγέθη των οθονών οι περισσότερες φήμες καταλήγουν εδώ:

    • Ένα iPhone 12 μοντέλο με μια 5.4-ιντσών OLED οθόνη
    • Δύο iPhone 12 μοντέλα με μια 6.1-ιντσών OLED οθόνη
    • Ένα iPhone 12 μοντέλο με μια 6.7-inch OLED οθόνη

    Αναφορές κάνουν λόγο πως το 5.4 ιντσών iPhone 12 μοντέλο σε διαστάσεις θα βρίσκεται μεταξύ του iPhone SE και του iPhone 8 χωρίς βέβαια να έχει πλαίσια μιας και θα είναι edge to edge η οθόνη του ενώ η 6.1 ιντσών έκδοση αναμένεται να είναι ανάμεσα στα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Το 6.7 ιντσών iPhone 12 θα είναι ελαφρώς πιο ψηλό από το iPhone 11 Pro Max.

    Πέρα από την OLED οθόνη φήμες θέλαν την Apple να φέρνει και την 120Hz ProMotion τεχνολογία στα φετινά iPhones. Οι τελευτές φήμες όμως δείχνουν πως ίσως η Apple κρατήσει τελικά αυτό το χαρακτηριστικό για την iPhone 13 σειρά.

    iPhone 12 κάμερα

    Πέρα από το μέγεθος της οθόνης τα iPhone 12 μοντέλα θα διαφοροποιηθούν και στον τομέα της κάμερας. Ουσιαστικά η Apple θα παρουσιάσει 2 iPhone 12 με διπλό σύστημα φακών και 2 iPhone με τριπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος του.

    Το 5.4 ιντσών iPhone 12 θα έχει 2 κάμερες στο πίσω μέρος που μάλλον θα είναι μια ultra-wide και μια wide-angle και το ίδιο αναμένεται πως θα ενσωματώσει και το πιο οικονομικό 6.1 ιντσών iPhone 12.

    iPhone Google Photos free unlimited storage original quality

    Τα πράγματα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα 2 πιο ακριβά iPhone 12 μοντέλα. Εδώ αναμένουμε ένα τριπλό σύστημα φακών που θα είναι παρόμοιο με του iPhone 11 Pro: wide, ultra-wide, και telephoto. Αναμένεται πως αυτές οι συσκευές επίσης θα ενσωματώσουν για πρώτη φορά τον νέο time-of-flight 3D αισθητήρα.

    Αυτός ο νέος αισθητήρας θα δώσει μεγαλύτερη ισχύ στις λήψεις 3D και σίγουρα θα ανοίξει και περισσότερες δυνατότητες στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον θα δώσει και καλύτερες πληροφορίες στον τομέα των δεδομένων βάθους σε μια λήψη οδηγώντας έτσι σε πιο άριστες Portrait Mode φωτογραφίες.

    Σε ότι αφορά το λογισμικό τα iPhone 12 μοντέλα αναμένεται να προσφέρουν ότι είναι διαθέσιμο και στην iPhone 11 σειρά συμπεριλαμβανομένων των Deep Fusion και Night Mode. Επιπλέον η Apple ίσως έχει και κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά στον τομέα της κάμερας αν αναλογιστούμε και την ύπαρξη του νέου αισθητήρα που αναφέραμε πιο πάνω.

    Σε ότι αφορά τώρα την εμπρόσθια κάμερα των συσκευών δεν γνωρίζουμε πολλά αν και σίγουρα η Apple εκεί έχει πολύ μεγάλο χώρο για βελτιώσεις.

    Ισχύ

    iphone 12 processor

    Η iPhone 12 γραμμή αναμένεται να έρθει με τον επόμενης γενιάς σειράς Α επεξεργαστή της Apple με την ονομασία A14.

    O νέος αυτός επεξεργαστής σχεδιασμού Apple και υλοποίησης από την TSMC είναι βασισμένος σε μια 5nm αρχιτεκτονική κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μπορεί να είναι γρηγορότερος αλλά και λιγότερο ενεργειακά απαιτητικός από τον A13 που είχαμε στα iPhone 11 πέρυσι.

    Σε συνδυασμό με τα 6GB RAM που φημολογείται πως θα έχουν κάποια iPhone 12 μοντέλα αυτά θα είναι το ίδιο ισχυρά με έναν 15 ιντσών MacBook Pro. Επίσης και η gaming απόδοση θα αυξηθεί σε ένα ποσοστό κατά 50% εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων που θα έχει στους πολλαπλούς πυρήνες.

    Εκτός από τον νέο A14 επεξεργαστή, που τα πρώτα benchmark του είναι άκρως αισιόδοξα – τον έχει ενσωματώσει ήδη η Apple στο iPad Air 4, αναμένουμε ένα βελτιωμένο Face ID χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερα για τις αλλαγές που μπορεί να έχει κάνει η Apple εκεί.

    Συνδεσιμότητα

    Sprint 5G service claimed to launch in May

    Και τα 4 iPhone 12 μοντέλα φέτος αναμένεται πως θα υποστηρίζουν 5G δίκτυα. Τώρα αν όλα θα είναι συμβατά με τα sub-6 GHz 5G και mmWave 5G αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

    Τα modems που θα είναι ενσωματωμένα για αυτό τον σκοπό έρχονται από την Qulacomm.

    iPhone 12 αξεσουάρ

    Πέρα από τις αλλαγές που θα κάνει η Apple στην iPhone 12 σειρά φέτος φήμες θέλουν την εταιρεία να κάνει αλλαγές και στα αξεσουάρ που θα συνοδεύουν την συσκευασία τους. Έτσι λοιπόν τόσο τα ενσύρματα ακουστικά EarPods αλλά και ο φορτιστής θα λάμψουν δια της απουσίας τους όπως όλα δείχνουν.

    Το καλώδιο που θα περιλαμβάνεται στην συσκευασία και που θα είναι USB-C θα είναι όμως για πρώτη φορά με καλύτερη ποιότητα παρόμοιο με αυτό στην φωτογραφία πιο πάνω.

    iPhone 12: Όνομα, τιμή, και ημερομηνία κυκλοφορίας

    Όλα δείχνουν πως τα φετινά iPhone θα έρθουν με την ονομασία iPhone 12.

    Πιο συγκεκριμένα αναμένουμε η ονομασία τους να είναι:

    • iPhone 12 mini
    • iPhone 12
    • iPhone 12 Pro
    • iPhone 12 Pro Max

    Σε ότι αφορά την τιμολόγηση τους αυτό είναι δύσκολο να το προβλέψει κάποιος. Το 2019 η Apple έκανε μια κίνηση έκπληξη μειώνοντας την τιμή του iPhone 11 στα $699 αλλά αυτό αν συνεχιστεί θα το δούμε την ημέρα της παρουσίασης.

    Στην ημέρα διάθεσης τους τώρα και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται φέτος εξαιτίας των καθυστερήσεων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας. Η Apple δούλεψε σκληρά ώστε να τις μειώσει όσο περισσότερο γινόταν.

    Η ίδια η Apple επίσης έχει αναφέρει επίσημα πως η διάθεση των iPhone 12 φέτος θα είναι λίγο πιο αργοπορημένη από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί….

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.