21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple θέλει τα ‘Apple Glass’ να καθαρίζονται αυτόματα και από μόνα τους

    Μελλοντικές οθόνες που θα προσαρμόζονται στο κεφάλι, όπως τα φημολογούμενα “Apple Glass” μπορεί αυτόματα να αφαιρούν την σκόνη και όχι μόνο που θα εμποδίζουν την οπτική αυτού που θα τα φοράει.

    Όλοι γνωρίζουμε πως όταν κάποιος φοράει γυαλιά σχεδόν πάντα έχει μαζί του ένα πανάκι καθαρισμού για να τα καθαρίζει και ίσως κάτι τέτοιο χρειαστούν τελικά και τα “Apple Glass”. Πάρα αυτά μια νέα πατέντα της Apple δείχνει πως η εταιρεία κάνει έρευνα ώστε να κρατάει αυτόματα το εσωτερικό της συσκευής καθαρό.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple έχει τίτλο “Particle Control for Head-Mountable Device,” και παρουσιάζει μια συσκευή που από μόνη της θα μπορούσε να αφαιρεί σκόνη και όχι μόνο από επιφάνειες γυαλιού ή optical modules σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί για αυτό τον σκοπό η εταιρεία.

    Σύμφωνα με την Apple το πρόβλημα της σκόνης και άλλων σωματιδίων μπορεί να εμποδίσει πέρα από την οπτική του χρήστη και την ίδια την λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής μιας και μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση ακόμη και pixel στην οθόνη. Μάλιστα η εταιρεία τονίζει πως το πρόβλημα αυτό μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου και την χρήση μιας συσκευής.

    Η πρόταση της Apple είναι πως η συσκευή δουλεύει αυτόματα για να αφαιρεί την σκόνη και ένας τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι μέσω δονήσεων.

    Detail from the patent application showing different ways a lens, or other optical device, could be moved to dislodge debris

    Έτσι τα φημολογούμενα “Apple Glass” μπορεί να έχουν ένα μηχανισμό που θα δημιουργεί δονήσεις για να αφαιρούνται αυτόματα τα σωματίδια όπως η σκόνη από την συσκευή ή να υπάρχει συγκεκριμένο σημείο σε αυτή που θα συλλέγονται με σκοπό πάντα να προστατεύονται οι φακοί και η οπτική του χρήστη. Οι δονήσεις μπορεί να γίνονται αυτόματα όταν η συσκευή εντοπίσει σωματίδια πάνω στους φακούς ή όταν ο χρήστης το επιλέξει.

    Το δίπλωμα αυτό ευρεσιτεχνίας έχει απονεμηθεί σε 5 ερευνητές μέσα σε αυτούς και ο Ivan S. Maric του οποίου προηγούμενη πατέντα ήταν ένας σχεδιασμός στο MacBook Pro που θα μπορούσε να υιοθετήσει τον τρόπο με τον οποίο το HomePod αναγνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.