Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία μηχανικής μάθησης Tuplejump

0
158

1mfchivnohw1gpspf2ftoaw

H Apple συνεχίζει να προσθέτει στην ομάδα της ειδικούς και επιστήμονες στον χώρο της μηχανικής μάθησης. To TechCrunch ανέφερε πριν από λίγο ότι η εταιρεία εξαγόρασε την Tuplejump, που στο προφίλ της εμφανίζεται ως μια υπηρεσία που παρουσιάζει όλα τα δεδομένα κάποιου με ένα γνώριμο και φιλικό τρόπο.

Η επίσημη απάντηση της Apple στο δημοσίευμα αυτό του TechCrunch ήταν η γνωστή σε αυτές τις περιπτώσεις:

“Η Apple εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες στον τεχνολογικό χώρο κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά γενικότερα δεν συζητάμε τους λόγους και τους σκοπούς μας πίσω από αυτές τις ενέργειες”

Η Tuplejump έχει ως βάση τόσο την Ινδία όσο και την Αμερική αλλά δεν έχει δημοσιευτεί κάτι για τα διαδικαστικά της εξαγοράς αυτής όπως αναμενόταν.

Η Apple σύμφωνα με το δημοσίευμα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο “FiloDB”, ένα opensource project της Tuplejump που έχτιζε πάνω σε νέα concept μηχανικής μάθησης έτσι ώστε να γίνει ανάλυση και εύκολη παρουσίαση σύνθετων δεδομένων.

Η μηχανική μάθηση πρόσφατα έκανε την εμφάνιση της στο λεξιλόγιο της Apple και μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της όπως οι Eddy Cue και Craig Federighi σχολιάσαν πως αυτές οι νέες μεθοδολογίες και αλγόριθμοι ενσωματώνονται στα προϊόντα της Apple.

H Apple όπως όλα δείχνουν λοιπόν συνεχίζει επιθετικά τις εξαγορές εταιρειών με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση μιας και μέχρι σήμερα στο δυναμικό της είχαν ενταχθεί οι Perceptio, VocalIQ, Mapsense, Emotient, Coherent Navigation, Semetric, και Turi.

Σχολιασμός στο φόρουμ