15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της TikTok

    Αν και η Microsoft είχε κάνει δημόσια γνωστό το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της TikTok, φαίνεται πως και η Apple είχε κάνει μια προσπάθεια για μια τέτοια συμφωνία. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την Axios, η Apple εξέφρασε ένα έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της υπηρεσίας.

    Ο Dan Primarck λοιπόν της Axios αναφέρει πως πολλαπλές πηγές του ανέφεραν για αυτές τις κινήσεις της Apple.

    “Πολλαπλές πηγές μου ανέφεραν πως η Apple έδειξε έντονο ενδιαφέρον για μια τέτοια εξαγορά αλλά καμία μέσα από την Apple. Σίγουρα θα ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση για την Apple αν αναλογιστεί κανείς πως η TikTok υπηρεσία αφορά όλες τις πλατφόρμες και είναι ένας πολιτικός πονοκέφαλος στην Αμερική και στην Κίνα που μάλλον ο Tim Cook δεν θα ήθελε.”

    Βέβαια πάρα το γεγονός πως δεν υπήρξε πηγή μέσα από την Apple να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο αυτό δεν σημαίνει κάτι μιας και παρασκηνιακά για αυτή την υπηρεσία παίζουν πολλά και πιο συγκεκριμένα για μια εξαγορά της εταιρείας πίσω από αυτή που είναι η ByteDance.

    Aπό πλευρά της Apple τόνισε πως η παραπάνω αναφορά της Axios δεν έχει καμία βάση. Αν τώρα η Apple έκανε μια τέτοια ενέργεια αυτό θα σηματοδοτούσε την μεγαλύτερη εξαγορά της μέχρι σήμερα. Την πρώτη θέση αυτή την στιγμή κατέχει η εξαγορά της Beats που έγινε περί τα $3 δις ενώ η υπηρεσία του TikTok έχει υπολογιστεί πως σε αξία ξεπερνάει αυτή την στιγμή τα $30 δις.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει την υπηρεσία TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

    «Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

    Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

    To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.