16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple προχώρησε σε μικρές αλλαγές στην iMac Pro γραμμή με πιο ισχυρό βασικό μοντέλο

    Πέρα από τις βελτιώσεις που έφερε η αναβάθμιση των βασικών iMac μοντέλων σήμερα η Apple προχώρησε και σε κάποιες μικρές αλλαγές – βελτιώσεις και για την γραμμή του iMac Pro. Το βασικό μοντέλο πλέον έρχεται με ένα 10 πυρήνων Intel Xeon επεξεργαστή αλλά δυστυχώς το iMac Pro δεν λαμβάνει την αναβάθμιση της nano-texture τεχνολογίας για την οθόνη του.

    Με τις σημερινές αναβαθμίσεις η Apple αφαιρεί από την αγορά ουσιαστικά το 8 πυρήνων iMac Pro και στην θέση του έχουμε το νέο με τους 10 πυρήνες. Έτσι λοιπόν στην ίδια τιμή των $4999 το βασικό μοντέλο του iMac Pro έρχεται με ένα επεξεργαστή Intel Xeon 10 πυρήνων ο οποίος μπορεί να φτάσει και μέχρι τους 18 πυρήνες.

    Όπως είχε ήδη αναφερθεί παλαιότερα το 2019 iMac ήταν ήδη πολύ κοντά σε αποδόσεις με την παλαιότερη πλέον έκδοση του iMac Pro και έτσι οι παραπάνω αλλαγές και αναβαθμίσεις στην Pro γραμμή ήταν αναγκαίες έτσι ώστε να υπάρξει ένας καλύτερος διαχωρισμός.

    Last year’s iMacs already pushed up against the performance of the iMac Pro, and these will undoubtedly beat it—especially that 10-core model. In an acknowledgement of this, Apple has rejiggered the iMac Pro line, dropping the old base eight-core model and moving the 10-core model to the base price. So now the iMac line ends at 10 cores and the iMac Pro line begins there.

    Για τα μη iMac Pro μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που είδαμε στην σημερινή αναβάθμιση ήταν η δυνατότητα επιλογής για την οθόνη της nano-texture τεχνολογίας που η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά με την Pro Display XDR. Αυτή η επιλογή όμως δεν είναι δυνατή για τους νέους iMac Pro.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.