Η Apple δουλεύει σε ένα Force Touch πληκτρολόγιο

0
214

force-touch

Το νέο πληκτρολόγιο της Apple – Magic Keyboard, ενθουσίασε αρκετούς με την νέα του εμφάνιση και εργονομία. Αυτό που δεν είχε ενσωματωμένο ήταν όμως ένα σύστημα τεχνολογίας Force Touch που αυτή την στιγμή το συναντούμε μόνο στα Apple Watch, iPhone 6s και MacBook trackpads.

Η Apple όμως δείχνει να ενδιαφέρετε να φέρει αυτή την τεχνολογία στο άμεσο μέλλον και στα πληκτρολόγια των Macs σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε σήμερα σε μια πατέντα που κατοχυρώθηκε στην εταιρεία από το United States Patent & Trademark Office (USPTO).

Apple-patent-Force-Touch-Mac-keyboard-drawing-003

Η ονομασία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι “Ultra low travel keyboard,” και σκοπός του είναι η μείωση του ύψους του πλήκτρου με αφαίρεση του φυσικού μηχανισμού από κάτω – δείχνοντας παράλληλα μελλοντικά MacBooks με ακόμη πιο λεπτή υπογραφή.

Apple-patent-Force-Touch-Mac-keyboard-drawing-004

 

Το νέο αυτό πληκτρολόγιο θα έρχεται και με πλήρη ενσωμάτωση της Force Touch τεχνολογίας της εταιρείας και με παρόμοια τοποθέτηση όπως η αντίστοιχη στα νέα trackpad της Apple μόνο που το εύρος που θα καλύπτει θα είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια συνολικά.

Σχολιασμός στο φόρουμ