21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple αρνείται το hack εκατομμυρίων iCloud λογαριασμών

    6870002408_fb3bb8a069_k-780x520

    Η Apple αρνείται όλες τις αναφορές που θέλουν hackers να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε 559 εκατομμύρια λογαριασμών των καταναλωτών της και να την απειλούν πως θα διαγράψουν όλα τα δεδομένα από αυτές τις συσκευές.

    Οι Hackers αυτοί ονομάζονται “Turkish Crime Family” και αυτή την εβδομάδα απαίτησαν $75,000 σε Bitcoin ή Ethereum από τηνApple, ή διαφορετικά $100,000 σε iTunes gift cards. Αν η Apple κάνει κάτι τέτοιο υπόσχονται να διαγράψουν το cache που έχουν με αυτούς τους λογαριασμούς.

    Επίσημα η Apple ανέφερε σήμερα πως δεν υπήρξε κάποια παράνομη ενέργεια ή πρόσβαση στα συστήματα της μέσα σε αυτά και το iCloud και το Apple ID.

    H λίστα με τα email που υποστηρίζουν πως έχουν στην κατοχή τους οι εν λόγω hackers είναι από προηγούμενη διαρροή πίσω το 2012.

     Η Apple επίσης τονίζει πως είναι ήδη σε διαδικασία με τις αρχές για να αναγνωριστεί το εν λόγω γκρουπ και για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.Τέλος η εταιρεία αναφέρει για ακόμη μια φορά πως όλοι οι καταναλωτές της θα πρέπει να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς και να ενεργοποιήσου το two-factor authentication στην συσκευή τους έτσι ώστε να είναι σίγουροι για οποιοδήποτε κακόβουλο ενδεχόμενο μπορεί να τους προκύψει ατομικά.
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles