20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε το $799 iPhone 12: νέος σχεδιασμός, 5G cellular, Ceramic Shield γυαλί, μπλε χρωματισμό

    Η Apple σήμερα ανακοίνωσε το νέο iPhone 12 που έρχεται με μια 6.1 ιντσών OLED οθόνη. Το iPhone 12 είναι το πρώτο από τα τέσσερα μοντέλα που θα παρουσιαστούν σήμερα.

    Όλη η iPhone 12 σειρά θα φέρει 5G υποστήριξη και έναν νέο βιομηχανικό σχεδιασμό με επίπεδες γωνίες και λεπτότερα πλαίσια. Η συσκευή μοιάζει πολύ σαν ένα iPhone 5 χωρίς πλαίσια. Το iPhone 12 έρχεται σε 5 χρωματισμούς: black, white, red, green και blue.

    Σε σύγκριση με το iPhone 11 το iPhone 12 είναι κατά 11% λεπτότερο. Η Apple φέρνει την OLED τεχνολογία οθόνης σε όλα τα iPhone 12 μοντέλα – Super Retina XDR με ανάλυση 2532 x 1170 με 2.8 million pixels, 460 ppi. Η οθόνη επίσης προσφέρει 1200 nits HDR φωτεινότητας και υποστηρίζει και Dolby Vision, HJLG και HDR 10.

    Η Apple στάθηκε πολύ στο ότι το iPhone 12 υποστηρίζει τα 5G δίκτυα και έτσι την εμφάνιση του έκανε και ο πάροχος Verizon που ανακοίνωσε πως το iPhone 12 θα μπορεί να πετύχει λήψεις επιπέδου gigabit και 200 MB/s upload.

    H συσκευή χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα κεραίας για να βελτιώσει τις 5G αποδόσεις. Η Apple ανέφερε πως έχει κάνει αλλαγές στο iOS ώστε να κάνει σωστή χρήση των 5G ταχυτήτων διατηρώντας παράλληλα την καλή κατάσταση αυτονομίας της συσκευής. Ως μέρους αυτού το iPhone 12 έρχεται με ένα Smart Data mode που κάνει εναλλαγή αυτόματα από 4G σε 5G δίκτυα.

    Η Apple χρησιμοποιεί μια ειδική επικάλυψη στο εμπρόσθιο γυαλί την οποίο ονομάζει “Ceramic Shield” και αυξάνει σημαντικά την ανθεκτικότητα της συσκευές. Η εταιρεία αναφέρει πως έτσι έχει το οποίο ανθεκτικό γυαλί σε ένα smartphone μέχρι σήμερα δίνοντας 4x καλύτερα αποτελέσματα σε σενάρια πτώσης.

    Η εταιρεία αναβάθμισε το σύστημα της κάμερας του iPhone 12 με μια 12 megapixel wide camera με ευρύτερο διάφραγμα. Η Apple επίσης χρησιμοποιεί έναν seven-elements φακό για πρώτη φορά που δίνει 27% καλύτερες λήψεις σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Το Night mode θα είναι διαθέσιμο επίσης σε όλες τις iPhone 12 συσκευές το οποίο έρχεται και στην εμπρόσθια κάμερα. Επίσης έχουμε την προσθήκη ενός νέου Night Mode Timelapse.

    Το iPhone 12 έχει λοιπόν ένα διπλό σύστημα φακών: έναν ultra wide φακό με 120-degree field of οπτική και έναν wide camera φακό με f/1.6 διάφραγμα.

    To iPhone 12 φέρνει και το MagSafe, την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιώντας μαγνήτες. Η Apple αναφέρει πως το iPhone 12 μπορεί να φορτιστεί ασύρματα με μέχρι 15 watt ταχύτητα. Τα MagSafe αξεσουάρ εφαρμόζουν μαγνητικά στην πλάτη του iPhone. Υπάρχει ένας MagSafe φορτιστής και ένα νέο μαγνητικό πορτοφόλι.

    Το iPhone 12 έρχεται με:

    • Τον νέο A14 bionic επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 5nm
    • Ο A14 bionic έχει 6 πυρήνες CPU, 4 πυρήνες GPU
    • Η CPU είναι 50% γρηγορότερη από οποιοδήποτε άλλο smartphone της αγοράς
    • Περιλαμβάνει 11.8 δις πυκνωτές —40% περισσότερους από τον A13 επεξεργαστή

    To iPhone 12 είναι δημιουργημένο από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνει στην συσκευασία του τα EarPods καθώς και τον φορτιστή. Η Apple ανέφερε πως αυτή και μόνο την κίνηση θα έχουμε εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών ή αλλιώς θα είναι σαν να αφαιρούμε 405,000 αυτοκίνητα από τον δρόμο.

    Το iPhone 12 θα έχει μια τιμή εκκίνησης τα $799.

    Σχολιασμός στο φόρουμ μας

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.