19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε το $99 HomePod mini έξυπνο ηχείο

    Η Apple σήμερα ανακοίνωσε το HomePod mini, το νεότερο έξυπνο ηχείο της που ακολουθεί το λανσάρισμα του HomePod πίσω το 2017. To ηχείο έχει ένα σφαιρικό “bowl” σχεδιασμό και το οποίο έχει ντυθεί με ύφασμα όπως και το HomePod.

    H Apple ανέφερε πως το νέο HomePod mini συνδυάζει φανταστικό ήχο και φυσικά συνεργάζεται άριστα με την ψηφιακή βοηθό Siri. Το ηχείο εκπέμπει ήχο σε 360 μοίρες. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το S5 chip της Apple.

    H εταιρεία τονίζει πως το νέο HomePod mini συνδυάζει την ευκολία ενώ παράλληλα προστατεύει την ιδιωτικότητα. Όπως και στο HomePod στην πάνω πλευρά του ηχείου υπάρχει μια επιφάνεια αφής που φωτίζετε και έχει και μια ένδειξη όταν η Siri ενεργοποιείτε.

    Το HomePod mini υποστηρίζει το AirPlay 2 πρωτόκολλο και έτσι μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα στο σπίτι σας που θα συνεργάζονται άψογα. Όταν 2 HomePod mini είναι κοντά το ένα με το άλλο τότε αυτόματα δημιουργείτε μια stereo σύνδεση.

    Αργότερα μέσα στον χρόνο το U1 chip που ενσωματώνει το HomePod mini θα δώσει μια νέα Handoff εμπειρία έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταφέρει από απόσταση και με μοναδικό τρόπο την μουσική που ακούει στο iPhone του στο HomePod mini.

    To HomePod mini έχει σχεδιαστεί να δουλεύει με τις Apple υπηρεσίες όπως Music και Podcasts πέρα από την AirPlay υποστήριξη. Σε μελλοντική αναβάθμιση θα έχουμε συνεργασία και με υπηρεσίες τρίτων όπως οι Amazon Musich και Pandora. Υποστήριξη της Spotify υπηρεσίας δεν αναφέρθηκε.

    Σε ότι αφορά την Siri η Apple πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό ημερήσιας ενημέρωσης. Το HomePod mini επίσης μπορεί αυτόματα να αναγνωρίζει την φωνή διαφορετικών χρηστών στο σπίτι και να δίνει αντίστοιχα απαντήσεις. Επίσης υπάρχει ένα mode ενδοεπικοινωνίας έτσι ώστε να στέλνετε διαφορετικά μηνύματα σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας. Το mode αυτό θα δουλεύει σε όλα τα HomePods καθώς και στα iPhone, iPad και Apple Watch.

    To HomePod mini θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις 6 Νοεμβρίου και οι αποστολές του θα ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου. Η τιμολόγηση του θα είναι τα $99 και θα έρθει σε χρωματισμούς White και Space Gray.

    Σχολιασμός στο φόρουμ μας

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.