22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε το νέο Mac mini με τον Apple M1 επεξεργαστή και οικονομικότερο στα $699

    Στο One more thing event της Apple η εταιρεία σήμερα παρουσίασε ένα νέο Mac mini που έρχεται με τον νέο M1 Apple Silicon επεξεργαστή και με τιμή εκκίνησης στα $699.

    Το M1 chip σχεδιασμού της Apple έρχεται με 8 πυρήνες CPU και GPU κάνοντας το Mac mini 3 φορές γρηγορότερο στον τομέα του επεξεργαστή και 6 φορές γρηγορότερο στον τομέα γραφικών σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς 4 πυρήνων Intel Mac mini.

    H Apple ανέφερε πως το νέο Mac mini μπορεί να κάνει compile πηγαίο κώδικα στο Xcode 3 φορές γρηγορότερα, να κάνει render ένα σύνθετο timeline στο Final Cut Pro 6 φορές γρηγορότερα ακόμη και να υποστηρίζει παιχνίδια όπως το Shadow of the Tomb Raider με 4 φορές υψηλότερα frames.

    Σε σύγκριση με το PC desktop με τις περισσότερες πωλήσεις στην ίδια τιμή το M1 Mac mini είναι μόλις το 1/10 του μεγέθους του και 5 φορές πιο γρήγορο – σε σύγκριση λοιπόν με ένα Intel Core i5 PC με ενσωματωμένη την Intel UHD 630 κάρτα γραφικών.

    Το νέο Mac mini έχει επίσης 2 Thunderbolt 4 θύρες με USB 4 υποστήριξη που επιτρέπουν στους χρήστες να ενώσουν σε αυτό 2 Pro Display XDR οθόνες με 6K ανάλυση. Η συσκευή επίσης υποστηρίζει WiFi 6 και έχει έναν νέο σχεδιασμό θερμικής αγωγιμότητας που κρατάει την συσκευή ήσυχη και μακριά από μεγάλες θερμοκρασίες.

    Το Μ1 Mac mini ξεκινάει από τα $699 και είναι κατά $100 πιο οικονομικό από το προηγούμενης γενιάς Intel Mac mini. Μια αναβάθμιση στην μνήμη του στα 16GB έρχεται με κόστος στα $200. Το μοντέλο με τον 256GB αποθηκευτικό χώρο μπορεί να αναβαθμιστεί στα 512GB με κόστος $200, 1TB με κόστος $400 και 2TB με επιπλέον κόστος $800.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.