Η Apple σήμερα ανακοίνωσε το νέο 16 ιντσών MacBook Pro που έρχεται να αντικαταστήσει την 15 ιντσών γραμμή. Το νέο MacBook Pro επαναφέρει το scissor switch πληκτρολόγιο με ένα “Magic Keyboard”, ένα σύστημα 6 ηχείων, μέχρι 8 πυρήνες στην CPU του και μέχρι 64 GB RAM.

To νέο πληκτρολόγιο επαναφέρει το φυσικό κουμπί Escape και το 1mm απόστασης σε κάθε πλήκτρο. Το βασικό μοντέλο ξεκινάει από τα $2399.

Στην δήλωση του ο Apple VP Tom Boger περιέγραψε το νέο MacBook Pro ως ένα MacBook με “μεγάλη οθόνη, απίστευτη ταχύτητα, την μεγαλύτερη δυνατή μπαταρία, το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχει τοποθετηθεί σε ένα laptop, φανταστικά ηχεία και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.”

Η νέα 16 ιντσών οθόνη έχει μια ανάλυση 3072×1920 στα 226 pixels-per-inch.

Η Apple αναφέρει πως το νέο πληκτρολόγιο έχει μια νέα σχεδίαση και κατασκευή με 1mm απόσταση για κάθε πλήκτρο για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την πληκτρολόγηση ενώ φυσικά όπως αναφέραμε έχουμε και επαναφορά του Escape πλήκτρου.

Η εταιρεία αναφέρει πως έχει βελτιώσει και τις θερμική αγωγιμότητα στην συσκευή έτσι ώστε η CPU και η GPU να τρέχουν στο μέγιστο για περισσότερο χρόνο. Τα νέα μοντέλα έρχονται με specs στους 6 ή 8 πυρήνες στον επεξεργαστή τους και μέχρι 64 GB RAM. Το βασικό μοντέλο προσφέρει μέχρι και 2.1 πιο γρήγορες επιδόσεις στα γραφικά από το προηγούμενο 15 ιντσών βασικό μοντέλο.

Η Apple υποστηρίζει πως το νέο 16 ιντσών MacBook Pro είναι το πρώτο notebook στον κόσμο που έρχεται με μια επιλογή 8TB αποθηκευτικού χώρου. Στο βασικό μοντέλο συναντάμε έναν αποθηκευτικό χώρο 512 GB SSD τον διπλάσιο δηλαδή αποθηκευτικό χώρο από το προηγούμενης γενιάς MacBook.

To σασί του νέου MacBook Pro ενσωματώνει επίσης ένα νέο σχεδιασμό στα ηχεία έτσι ώστε να δώσει την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία ακόμη και σε επαγγελματίες του χώρου.