16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Q4 2020: έσοδα $64.7 δις κ.α

    Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple έγινε σήμερα δίνοντας μια εικόνα για το πως τα πήγε η εταιρεία το 4ο οικονομικό τρίμηνο του 2020.

    Σε αυτό λοιπόν το τρίμηνο η Apple ανακοίνωσε $64,7 δις έσοδα με $12,6 δις καθαρά κέρδη. Σε σύγκριση για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι η Apple είχε $64 δις έσοδα και $13.9 δις κέρδη.

    Ο Tim Cook ανέφερε:

    “H Apple ολοκλήρωσε ένα οικονομικό έτος που ορίζεται από μεγάλες καινοτομίες απέναντι σε πολλές αντιξοότητες και με ένα ρεκόρ τριμήνου για τον Σεπτέμβριο με ρεκόρ πωλήσεων μάλιστα όλων των εποχών για τα Mac και τις Υπηρεσίες μας. Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί παγκοσμίως η πανδημία η Apple συνεχίζει να διανύει μια περίοδο με τα μεγαλύτερα κέρδη ενώ οι πρώτες αναγνώσεις που κάνουν για την απήχηση των νέων προϊόντων μας στην αγορά είναι απίστευτα θετικές. Από την απομακρυσμένη μάθηση στα γραφεία που υπάρχουν πλέον σε κάθε σπίτι τα προϊόντα της Apple αποτελούν ένα παράθυρο στον κόσμο για τους χρήστες καθώς η πανδημία συνεχίζεται.”

    Όπως λέμε κάθε φορά η Apple δεν παρουσιάζει αριθμό πωλήσεων για τα προϊόντα της αλλά παρουσιάζει τα έσοδα από κάθε κατηγορία. Έτσι έχουμε για το 4ο οικονομικό τρίμηνο:

    • $26.44 δις έσοδα: iPhone
    • $14.55 δις έσοδα: Services
    • $9.03 δις έσοδα: Mac
    • $7.88 δις έσοδα: Wearables, Home, and Accessories
    • $6.79 δις έσοδα: iPad

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.