21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε νέα REJI projects για την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού

    To CBS χθες είχε κάνει tease πως σήμερα η Apple θα έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση και πλέον γνωρίζουμε ποια είναι αυτή. Ουσιαστικά έχουμε μια σειρά από νέα REJI projects που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού.

    Η Apple είχε ανακοινώσει το Racial Equity and Justice Initiative (REJI) πρόγραμμα της πίσω τον Ιούνιο και μετά τα όσα ακολούθησαν από τις δολοφονίες των Breonna Taylor, George Floyd και άλλων.

    Η εταιρεία είχε αναφέρει τότε πως θα επένδυε $100 εκατομμύρια στο πρόγραμμα αυτό και πλέον σήμερα έχουμε 3 τρόπους με τους οποίους θα επενδυθούν τα χρήματα αυτά.

    “Η Apple ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά από νέα projects ως μέρος του REJI προγράμματος της στην προσπάθεια αντιμετώπισης του συστημικού ρατσισμού και της προαγωγής των ίσων ευκαιριών για όλους ανεξαρτήτων χρώματος. Η πρώτη αφορά ένα παγκόσμιο hub καινοτομίας και μάθησης, μια ακαδημία προγραμματισμού και τρίτων ένα κεφάλαιο επένδυσης για νέους μαύρους που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον επιχειρηματικό τομέα.”

    Το hub μάθησης και καινοτομίας που τα renders του φαίνονται στις φωτογραφίες του άρθρου θα έχει φυσική έδρα στην Atlanda με εργαλεία υποστήριξης τόσο ψηφιακά όσο και ενός φυσικού ιδρύματος. Το κέντρο αυτό θα προσφέρει μαθήματα, τεχνολογική υποστήριξη και υποτροφίες.

    O Tim Cook ανέφερε χαρακτηριστικά για αυτά τα νέα projects:

    “Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για να χτίσουμε άμεσα έναν πιο δίκαιο και μακριά από ρατσισμό κόσμο – αυτά τα νέα projects στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η Apple δουλεύει συνεχώς πάνω σε αυτό τον στόχο. Λανσάρουμε σήμερα τα νέα REJI projects με συνεργάτες από όλες τις βιομηχανίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα – από μαθητές σε δασκάλους, από προγραμματιστές σε νέους επιχειρηματίες – όλοι δουλεύουμε από κοινού για αυτό τον κοινό σκοπό.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.