20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple έβαλε στα ταμεία της περισσότερα από $100 εκατομμύρια από το Fortnite

    Η Apple είχε κέρδη περισσότερα από $100 εκατομμύρια μέσω του 30% μεριδίου που λάμβανε από τις in-app αγορές του Fortnite σύμφωνα από την κατάθεση του App Store gaming business development υπευθύνου Michael Schmid και τα όσα κατάθεσε στο δικαστήριο όπου συνεχίζεται η διαμάχη της Apple με την Epic Games.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Schmid έδωσε μια εκτίμηση περί τα $100 εκατομμύρια χωρίς να δώσει στην δημοσιότητα το ακριβές ποσό μιας κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ηθικό.

    Η Sensor Tower πέρυσι υπολόγισε πως η Fortnite παίχτες ξόδεψαν περί τα $1.2 δις σε in-app αγορές στο App Store κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple θα έλαβε ένα μερίδιο της τάξης των $354 εκατομμυρίων. Το Fortnite ήταν στο App Store από το 2018 και πριν η Apple το αφαιρέσει αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλής τίτλους του.

    Σύμφωνα με τον Schmid η Apple είχε ξοδέψει περί το $1 εκατομμύριο για να κάνει marketing η ίδια στον τίτλο αυτό τους τελευταίους 11 μήνες που ήταν στο App sTORE.

    Μετά την κατάθεση και του Craig Federighi όλοι τώρα περιμένουν τα όσα θα πει και ο Tim Cook όπου θα δεχθεί ερωτήματα από τους δικηγόρους στο δικαστήριο για περίπου 100 ολόκληρα λεπτά. Η κατάθεση του Tim Cook αναμένεται να γίνει αύριο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.