24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η υιοθέτηση του Yosemite σε 4 μέρες είναι παρόμοια με αυτή των Windows 8 σε 2 χρόνια

    osxwin_thumb800

    Η Cloud backup εταιρεία με την ονομασία Backblaze πρόσφατα έκανε μια στατιστική μελέτη για να συγκρίνει τα νούμερα υιοθέτησης από τους χρήστες του OS X Yosemite και των Windows 8. Τα αποτελέσματα ήταν αν μη τι άλλο σημαντικά για να σκιαγραφήσουν μια εικόνα των δύο λογισμικών.

    Μέσα σε μόλις 4 μέρες από την κυκλοφορία του OS X Yosemite είχε εγκατασταθεί στο 21% των μηχανημάτων των Backblaze χρηστών. Αυτό το ίδιο νούμερο το κατάφεραν και τα Windows 8 αλλά μέσα σε 2 ολόκληρα χρόνια.

    Ο ανασχεδιασμός του Yosemite ήταν κάτι που περιμέναν πολλοί χρήστες του OS X ενώ δεν ίσχυει κάτι ανάλογο για τα Windows 8 που ο σχεδιασμός τους κρίθηκε από πολλούς απαράδεκτος.

    Η εταιρεία προσπάθεια να εξηγήσει την παραπάνω τεράστια διαφορά στους χρόνους υιοθέτησης με βάση τα παρακάτω:

    – Τα Windows μηχανήματα είναι κλειδωμένα σε εταιρικά περιβάλλοντα και έτσι οι χρήστες δεν έχουν πάντα την άδεια αναβάθμισης

    – Τα Windows 8 δημιούργησαν μια άσχημη πρώτη εντύπωση στους χρήστες

    – Το Yosemite είναι δωρεάν και έχει τις ίδιες ελάχιστες απαιτήσεις με τον προκάτοχο του το Mavericks το οποίο είχε με την σειρά του τις ίδιες ελάχιστες απαιτήσεις με το Mountain Lion

    – Οι χρήστες των Windows έχουν την τάση να αλλάζουν το λειτουργικό σύστημα όταν αλλάζουν κάποιο hardware και έτσι αναβαθμίζουν το λογισμικό λιγότερο συχνά

    – Η Apple προσέφερε μια δωρεάν public beta του Yosemite στο κοινό. Για πρώτη φορά υπήρχε μια public beta στο OS X μετά την 10.0 το 2000.

    The Yosemite redesign brought a long awaited visual refresh to OS X, while Windows 8’s redesign was generally panned by users of Microsoft’s OS. It is important to note that these statistics are sampled specifically from Backblaze users, however users of cloud backup services are typically more likely to update to newer operating systems sooner. Still, if these numbers are an indicator, Apple’s free update model seems to have been a boon for Yosemite’s adoption rate as a whole.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles