Saturday, July 27, 2024

Η παραγωγή του iPhone 14 Plus σταμάτησε, η Apple θα επανεκτιμήσει τη ζήτηση, το iPhone 15 Plus εξακολουθεί να προγραμματίζεται

Το iPhone 14 Plus θα έπρεπε να είναι προϊόν επιτυχίας για πολλούς λόγους. Είναι το iPhone με μεγάλη οθόνη με τη χαμηλότερη τιμή που έχει πουλήσει ποτέ η Apple και οι αγοραστές smartphone λατρεύουν τις μεγάλες οθόνες, ωστόσο οι αναφορές ισχυρίζονται σταθερά ότι το νέο μοντέλο απλώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Επικαλούμενη πηγές προμηθευτών, η The Information αναφέρει ότι η Apple ζήτησε να σταματήσει η παραγωγή του iPhone 14 Plus «ενώ η ομάδα προμηθειών της επανεξετάζει τη ζήτηση για το προϊόν».

Η παραγωγή του iPhone 14 Plus σταμάτησε, η Apple θα επανεκτιμήσει τη ζήτηση, το iPhone 15 Plus εξακολουθεί να προγραμματίζεται

Το iPhone 14 Plus βγήκε στα καταστήματα στις 7 Οκτωβρίου, αλλά οι προπαραγγελίες για το μοντέλο των $900 ήταν ανοιχτές για μεγάλο μέρος του Σεπτεμβρίου. Η Apple έδωσε προτεραιότητα στην αποστολή των iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max τον περασμένο μήνα. Το iPhone 14 Plus ήρθε φέτος να αντικαταστήσει το κατά $200 φτηνότερο iPhone 13 mini που είχε επίσης χαμηλότερη απόδοση. Οι πωλήσεις του iPhone 12 mini φέρεται να ήταν τόσο χαμηλές που η Apple άλλαξε ταχύτητα προς την πώληση ενός μεγαλύτερου μοντέλου πολύ πριν ανακοινωθεί το iPhone 14 Plus.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple είναι φαινομενικά λιγότερο σίγουρη για τη ζήτηση των πελατών για το iPhone 14 με μεγαλύτερη οθόνη. Πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας λένε στον Wayne Ma ότι η Apple ζήτησε από τουλάχιστον τον συναρμολογητή να «διακόψει αμέσως την παραγωγή [iPhone 14 Plus]». Εν τω μεταξύ, ο Ma αναφέρει ότι δύο προμηθευτές της Apple «που βασίζονται στα εξαρτήματα και τα συναρμολογούν σε μεγαλύτερες μονάδες» μειώνουν την παραγωγή κατά 70% και 90%.

Οι πιθανοί παράγοντες που παίζουν εδώ περιλαμβάνουν το αυξανόμενο κόστος της καθημερινής ζωής λόγω του πληθωρισμού και μια ασθενέστερη από το μέσο όρο παγκόσμια οικονομία για διάφορους παράγοντες. Η Apple έχει επίσης τοποθετήσει το iPhone 14 Plus σε μια λογική αλλά δύσκολη τιμή.

Παρά τα πρώτα σημάδια ασθενούς ζήτησης, το The Information αναφέρει ότι η Apple σκοπεύει να προχωρήσει με μια έκδοση iPhone 15 Plus το επόμενο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.