Saturday, July 27, 2024

Η παραγωγή του iPhone 14 δέχτηκε σοβαρό πλήγμα ικανό να αντιστρέψει την αύξηση των εσόδων, προειδοποιεί η Foxconn

Η διακοπή εξαιτίας του COVID-19 στην παραγωγή του iPhone 14 στο κύριο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Foxconn ήταν αρκετά μεγάλη ώστε η Apple να εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με περιορισμένη διαθεσιμότητα και η Foxconn εξέδωσε τώρα μια προειδοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο στις δικές της προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο.

Η παραγωγή του iPhone 14 δέχτηκε σοβαρό πλήγμα ικανό να αντιστρέψει την αύξηση των εσόδων, προειδοποιεί η Foxconn

Η Foxconn λέει ότι τα έσοδα από τη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης θα μειωθούν κατά το πολύ σημαντικό τρίμηνο διακοπών, το οποίο είναι συνήθως πολυάσχολο για την εταιρεία…

Πριν από δύο εβδομάδες, η Foxconn επιβεβαίωσε αναφορές ότι είχε σημειωθεί έξαρση του COVID-19 στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, στο Zhengzhou της Κίνας. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι ο αντίκτυπος στην παραγωγή του iPhone 14 ήταν «ελεγχόμενος».

Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές για χαοτικές συνθήκες μέσα στο εργοστάσιο. Το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για τη λήψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών σε εργαζόμενους σε καραντίνα λέγεται ότι φοβόταν πολύ να το κάνει και άλλοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τους κοιτώνες τους για να πάνε στις γραμμές συγκέντρωσης. Το αποτέλεσμα, μέσα σε ένα γενικό κλίμα φόβου, ήταν ορισμένοι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Foxconn αντέδρασε προσφέροντας σημαντικά μπόνους, αλλά καθώς οι μολύνσεις εξαπλώθηκαν, το εργοστάσιο στη συνέχεια τέθηκε σε κλείδωμα για μια εβδομάδα. Δεν ήταν σαφές τότε αν αυτό σήμαινε πλήρη διακοπή της παραγωγής, αλλά αργότερα προέκυψε ότι λειτουργούσε με πολύ μειωμένη δυναμικότητα.

Η έξαρση του COVID-19 έχει περιγραφεί ως η χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας.

Το τεράστιο εργοστάσιο – στο Zhengzhou με το παρατσούκλι «iPhone City» – είναι υπεύθυνο για το 80% περίπου της συνολικής παραγωγής iPhone παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.