24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει ποινές για αθέμιτο ανταγωνισμό του App Store της Apple

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στην Apple σε ότι αφορά τις πρακτικές της στο App Store αργότερα μέσα σε αυτή την εβδομάδα ως αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε και που ξεκίνησε με την επίσημη καταγγελία της Spotify πριν 2 χρόνια.

    Η The Financial Times αναφέρει πως οι κυρώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα είναι με βάση ότι το App Store παραβιάζει τους κανόνες του Ευρωπαϊκού δικαίου.

    Η είδηση αυτή έρχεται την στιγμή που η Apple μπαίνει επίσημα στην δικαστική διαμάχη με την Epic Games σχετικά με την πολιτική της στο App Store για τις in-app αγορές.

    Η Spotify, η Tile και άλλες εταιρείες κατηγόρησαν την Apple για τις πολιτικές της στο App Store και για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Στο κέντρο όλων αυτών βρίσκεται πως η Apple απαιτεί ένα μερίδιο 15-30% για όλες τις ψηφιακές αγορές – in-app που γίνονται στο iPhone. Η Apple δεν επιτρέπει παράλληλα στους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

    Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι κυρώσεις από την Ευρώπη απέναντι στην Apple αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν πως θα απαιτηθεί να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής ενώ μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο για την μέχρι τώρα συμπεριφορά της.

    Το App Store είναι η μια έρευνα που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο πέρυσι υπάρχει και μια ανοιχτή έρευνα για το Apple Pay και το αθέμιτο πλεονέκτημα του απέναντι σε άλλους τρόπους ανέπαφων πληρωμών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.