Sunday, June 7, 2020

Η απάντηση της HP στην Touch Bar των MacBook Pro είναι μια μεγάλη δεύτερη οθόνη!!

Αντικειμενικά οι περισσότεροι χρήστες MacBook Pro θεωρούν αυτή την στιγμή την Touch Bar ένα όχι πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό και περισσότερο κάτι σαν gimmick. Η HP όμως πιστεύει πως ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό θα μπορέσει να είναι ιδανικό για τους gamers.

To νεότερο gaming laptop της εταιρείας υιοθετεί μια τεράστια δεύτερη οθόνη ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο. Το 6 ιντσών πάνελ σας επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε μια άλλη εφαρμογή ή να βλέπετε βίντεο ενώ παράλληλα παίζετε.

Το καλό με την Touch Bar των MacBook Pro είναι ότι μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την εφαρμογή που έχει ο χρήστης ανοιχτή στην οθόνη του προσφέροντας χρήσιμες συντομεύσεις. Βέβαια εξαιτίας του μεγέθους της υπάρχουν μεγάλη περιορισμοί. Αυτό δεν ισχύει όμως με την δεύτερη οθόνη που βρίσκεται στο νέο HP Omen X 2S gaming laptop.

To πανίσχυρο αυτό laptop φέρνει μια 6 ιντσών 1080p οθόνη στα δάχτυλα σας. Είναι σαν να έχετε ένα iPhone XR κολλημένο στο πληκτρολόγιο σας.

Η HP θεωρεί ότι οι gamers θα μπορεί να χρησιμοποιούν αυτή την δεύτερη οθόνη για να κάνουν chat με τους φίλους τους ή να βλέπουν tutorial βίντεο ενώ παίζουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνει ένα συγκεκριμένο μέρος της κεντρική οθόνης, όπως για παράδειγμα ένα χάρτη και πολλά ακόμη.

Επειδή η 6 ιντσών οθόνη ουσιαστικά είναι μια δεύτερη οθόνη αυτό σημαίνει πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε θέλετε. Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή κάποιο παράθυρο ακριβώς σαν να είχατε ένα δεύτερο monitor.

Φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Omen X 2S είναι εντυπωσιακά.

Στην καρδιά του χτυπάει ένας Intel Core i9 επεξεργαστής με 8 πυρήνες. Επίσης μπορεί να έρθει με 32 GB RAM και την NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q GPU.

Στο 15 ιντσών κύριο πάνελ έχουμε και εδώ αρκετές επιλογές. Η βασική έκδοση έρχεται με ένα 1080p πάνελ με 144Hz ρυθμό ανανέωσης αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε σε μια οθόνη με 240Hz ή ακόμη να πάτε για την 4K επιλογή με HDR υποστήριξη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται και το αντίστοιχο κόστος. Το Omen X 2S θα γίνει διαθέσιμο τον Ιούνιο στην αγορά με τιμή που θα ξεκινάει τα $2,099.99.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!