Αντικειμενικά οι περισσότεροι χρήστες MacBook Pro θεωρούν αυτή την στιγμή την Touch Bar ένα όχι πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό και περισσότερο κάτι σαν gimmick. Η HP όμως πιστεύει πως ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό θα μπορέσει να είναι ιδανικό για τους gamers.

To νεότερο gaming laptop της εταιρείας υιοθετεί μια τεράστια δεύτερη οθόνη ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο. Το 6 ιντσών πάνελ σας επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε μια άλλη εφαρμογή ή να βλέπετε βίντεο ενώ παράλληλα παίζετε.

Το καλό με την Touch Bar των MacBook Pro είναι ότι μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την εφαρμογή που έχει ο χρήστης ανοιχτή στην οθόνη του προσφέροντας χρήσιμες συντομεύσεις. Βέβαια εξαιτίας του μεγέθους της υπάρχουν μεγάλη περιορισμοί. Αυτό δεν ισχύει όμως με την δεύτερη οθόνη που βρίσκεται στο νέο HP Omen X 2S gaming laptop.

To πανίσχυρο αυτό laptop φέρνει μια 6 ιντσών 1080p οθόνη στα δάχτυλα σας. Είναι σαν να έχετε ένα iPhone XR κολλημένο στο πληκτρολόγιο σας.

Η HP θεωρεί ότι οι gamers θα μπορεί να χρησιμοποιούν αυτή την δεύτερη οθόνη για να κάνουν chat με τους φίλους τους ή να βλέπουν tutorial βίντεο ενώ παίζουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνει ένα συγκεκριμένο μέρος της κεντρική οθόνης, όπως για παράδειγμα ένα χάρτη και πολλά ακόμη.

Επειδή η 6 ιντσών οθόνη ουσιαστικά είναι μια δεύτερη οθόνη αυτό σημαίνει πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε θέλετε. Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή κάποιο παράθυρο ακριβώς σαν να είχατε ένα δεύτερο monitor.

Φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Omen X 2S είναι εντυπωσιακά.

Στην καρδιά του χτυπάει ένας Intel Core i9 επεξεργαστής με 8 πυρήνες. Επίσης μπορεί να έρθει με 32 GB RAM και την NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q GPU.

Στο 15 ιντσών κύριο πάνελ έχουμε και εδώ αρκετές επιλογές. Η βασική έκδοση έρχεται με ένα 1080p πάνελ με 144Hz ρυθμό ανανέωσης αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε σε μια οθόνη με 240Hz ή ακόμη να πάτε για την 4K επιλογή με HDR υποστήριξη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται και το αντίστοιχο κόστος. Το Omen X 2S θα γίνει διαθέσιμο τον Ιούνιο στην αγορά με τιμή που θα ξεκινάει τα $2,099.99.