14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Εύκολη και γρήγορη πλοήγηση μέσω χαρτών σε οποιαδήποτε διεύθυνση

    Η Apple πριν από μερικά χρόνια έκανε αρκετά βήματα στον χώρο της πλοήγησης μέσω των νέων χαρτών που χρησιμοποίησε, προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το έργο των χρηστών που θέλουν να βρουν οδηγίες πλοήγησης προς οποιαδήποτε διεύθυνση. Αλλά είδαμε πολλούς χρήστες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τους χάρτες της Apple, καθώς βλέπουμε πως ακόμα το σύστημα χαρτών πάσχει από σοβαρές αναβαθμίσεις. Πολλές φορές, επίσης, όταν θέλουμε να βορύμε μία διεύθυνση μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε αρκετά βήματα εντός της εφαρμογής μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της πλοήγησης. Και αυτό βλέπουμε πως συμβαίνει ακόμα και με την εφαρμογή Google Maps.

    Αντί λοιπόν αυτών των δύο εφαρμογών, σας προτείνουμε μία καλύτερη λύση που ενδεχομένως να σας λύσει τα χέρια. Χρησιμοποιώντας το Workflow, μπορείτε γρήγορα να βρείτε οδηγίες πλοήγησης για οποιαδήποτε διεύθυνση θέλετε, από το clipboard της συσκευής σας. Έχετε πρόβλημα όταν σας στέλνουν μία διεύθυνση μέσω μηνυμάτων και είναι σε μορφή που δεν υποστηρίζεται από το iOS? Δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία αντιγραφής μίας διεύθυνσης και επικόλησης της μέσα στην εφαρμογή των χαρτών? Δεν θέλετε να περιμένετε πότε θα φορτώσουν οι χάρτες και οι οδηγίες πλοήγησης? Τότε το Workflow λύνει όλα αυτά τα προβλήματα.

    Για να έχετε όλα αυτά τα προνόμια, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή. Πιστέψτε μας, μπορεί να κοστίζει $1.99, αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν την χρειαστείτε.

    Το Workflow από μόνο του είναι πολύ απλό: πέρνει το περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει στο clipboard, βρίσκει οδηγίες πλοήγησης για την διεύθυνση που έχετε επιλέξει και στην συνέχεια ανοίγει τις οδηγίες αυτές στην εφαρμογή χαρτών που έχετε επιλέξει εσείς.

    get-directions-workflow-web-screenshot

    Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από την σελίδα της και εφόσον την κατεβάσετε, θα σας δείξουμε παρακάτω τα βήματα για το πως να την χρησιμοποιήσετε:

    Επιλογή 1η: Χρησιμοποίηση κάποιου extension της εφαρμογής

    Κάθε φορά που πατάτε το Share κουμπί εντός μίας εφαρμογής, τότε θα δείτε πως το Workflow είναι μια από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για να ανοίξετε αυτό που έχετε επιλέξει. Επομένως, εντός του Safari για παράδειγμα, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε την διεύθυνση που θέλετε, να κάνε Copy (Αντιγραφή), να πατήσετε το κουμπί Share, πατήστε στο Run Workflow και επιλέξτε το Open In Maps στη οθόνη που θα εμφανιστεί.

    workflow-extension-screenshot

    Επιλογή 2η: Χρησιμοποίηση κάποιας web app από την αρχική οθόνη

    Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή που δεν έχει την δυνατότητα για share -όπως είναι η εφαρμογή μηνυμάτων- μπορείτε επίσης να προσθέσετε το Workflow στην αρχική σας οθόνη, όπου στην ουσία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μια κανονική εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Workflow και μέσα στην καρτέλα My Workflows πατήστε πάνω στην επιλογή Open in Maps
    2. Πατήστε το κουμπί των ρυθμίσεων στην οθόνη που θα ανοίξει

    workflow-maps-settings-screenshot

    Στην νέα οθόνη που θα ανοίξει ακολουθήστε τα εξής βήματα

    1. Πατήστε στο Add to Home Screen
    2. Επιλέξτε το χρώμα και το λογότυπο που θέλετε να εμφανίζεται στην αρχική σας οθόνη
    3. Εφόσον η εφαμογή Workflow σας πετάξει μέσα στο Safari, πατήστε το Share που θα εμφανιστεί στον Safari

    workflow-add-to-home-screen-screenshotΤέλος, πατήστε στο εικονίδιο Add to Home Screen που θα εμφανιστεί στην λίστα των Extensions που θα ανοίξει

    Πλέον έχετε στην αρχική σας οθόνη το εικονίδιο για την συγκεκριμένη ενέργεια, στο οποίο μπορείτε να πατήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, εφόσον έχετε βρει κάποια διεύθυνση και θέλετε να την ανοίξετε στην εφαρμογή των χαρτών της επιλογής σας.

    Εν ολίγοις, αποτελεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε και άλλα κενά τα οποία υπάρχουν στο iOS την συγκεκριμένη στιγμή.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles