Ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητούν εδώ και πολύ καιρό οι χρήστες της Apple Music υπηρεσίας είναι αυτό της υποστήριξης Handoff. Αυτό θα σημαίνει πως θα μπορεί κάποιος να κάνει αναπαραγωγή της μουσικής του στο Mac και άμεσα να συνεχίζει την ακρόαση του αν το επιθυμεί στο σημείο που την άφησε από ένα iPhone ή iPad.

Μια νέα εφαρμογή τρίτου από τον προγραμματιστή Martin Powlette, και με την ονομασία PlayOff, σας επιτρέπει να κάνετε αυτό ακριβώς.

Το PlayOff λειτουργεί κάνοντας εγκατάσταση της εφαρμογής τόσο στο iPhone όσο και στο Mac και βασίζεται σε έναν συνδυασμό Bluetooth συνδεσμολογίας και του MusicKit framework της Apple.

Μόλις κάνετε εγκατάσταση και στις δύο συσκευές, θα κάνετε μια πολύ απλή pairing διαδικασία.

Ένας περιορισμός της εφαρμογής είναι πως και οι δύο συσκευές θα πρέπει να είναι στο ίδιο εύρος απόστασης για την Bluetooth συνδεσμολογία έτσι ώστε να λειτουργεί το χαρακτηριστικό αυτό.

Με άλλα λόγια το PlayOff είναι το Apple Music Handoff χαρακτηριστικό που πολλοί από εμάς θα θέλαμε η Apple να είχε παρουσιάσει από την αρχή.

Ο προγραμματιστής αναφέρει πως στο άμεσο μέλλον θα φέρει υποστήριξη και στο iPad και όχι μόνο.

PlayOff allows you to start playing music on one device, like your iPhone, then continue without missing a beat on another, like your Mac. It finds the song playing (and its position) on your other devices and picks up where you left off. It’s like Handoff, but for music!

Coming soon:

  • iPad support
  • Go beyond a single song and continue an entire playlist.
  • Automatically switch audio output (like AirPods)

Το PlayOff for Mac είναι δωρεάν ενώ η iOS έκδοση του είναι διαθέσιμη προς 2,29 € στο App Store.