Παρά το γεγονός πως ο τομέας υγείας έχει γίνει ένας βασικό άξονας έρευνας και ανάπτυξης για την Apple σύμφωνα με μια νέα αναφορά η ομάδα της εταιρείας που ασχολείται με αυτό το κομμάτι σίγουρα έχει δει και καλύτερες μέρες.

Το CNBC έχει μια λεπτομερή αναφορά για μερικές σημαντικές αποχωρήσεις από την Health ομάδα της Apple τους τελευταίους μήνες. Η μεγάλη διαμάχη φαίνεται να είναι ως προς το ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάρει η Apple στον τομέα της υγείας στο άμεσο μέλλον.

Αυτή την στιγμή ο τομέας της υγείας για την Apple εκφράζεται μέσα από χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί στο iPhone και στο Apple Watch. Κάποια όμως μέλη της ομάδας πιστεύουν πολύ έντονα πως υπάρχει χώρος για διεύρυνση αυτό τον χώρο.

“Οι εντάσεις αυξάνονται στην Health ομάδα της Apple τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με 8 ανθρώπους πολύ κοντά σε αυτή την κατάσταση. Βέβαια αυτές οι εντάσεις είναι αποτέλεσμα διαφωνιών που είχαν μείνει πίσω εδώ και αρκετά χρόνια και που πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο πλέον. Κάποια μέλη τρέφουν αυταπάτες με την κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί σε αυτή την ομάδα ενώ άλλοι πιστεύουν πως έχουν παραμεριστεί και δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν. Κάποια μέλη της ομάδας πίστευαν και πιστεύουν πως θα έπρεπε η ομάδα να δώσει λύσεις και σε μεγαλύτερα θέματα στον τομέα της υγείας.”

Η Health oμάδα της Apple λοιπόν έχει χάσει πρόσφατα κάποια σημαντικά μέλη της, μέσα σε αυτή και η Christine Eun που δούλεψε στην εταιρεία για 8 συναπτά έτη.

Ο Jeff Williams στον οποίο ανήκει η εποπτεία της ομάδας αυτής μίλησε στα μέλη της στην προσπάθεια του να δώσει λύσει σε αυτές τις αψιμαχίες και διαφωνίες τονίζοντας πως παραμένει πιστός στο όραμα της Apple στο κομμάτι της υγείας αλλά και στην ομάδα αυτή παρά τις άλλες ευθύνες που πρόσφατα του έχουν ανατεθεί όντας και COO της Apple.