23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Γιατί ο Steve Jobs επέμενε από την αρχή στο να έχουν όλα τα Apple Stores δωρεάν WiFi

    ron_johnson

    O Ron Johnson ήταν ο πρώτος υπεύθυνος στην Apple στις πωλήσεις και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των Apple Stores δικαιωματικά ανήκει σε αυτόν.

    Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Stanford University, ο Johnson μίλησε για την καριέρα του καθώς και έδωσε και μια εικόνα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την δημιουργία των Apple Stores και πως η εταιρεία κατάφερε να τα κάνει πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά.

    Περιέγραψε την δουλειά του στην Apple ως την καλύτερη απόφαση που έκανε ποτέ στην καριέρα του. Ήταν πρωτεργάτης των πρώτων Apple Stores και έτσι δούλεψε εκείνα τα χρόνια δίπλα δίπλα με τον Steve Jobs.

    Όταν σχεδίασε τα καταστήματα της Apple τόνισε πως όλοι είχαν εστιάσει έτσι ώστε αυτά να μπορέσουν να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους καταναλωτές. Για αυτό τον λόγο τα πρώτα εγκαινιάστηκαν κοντά σε εμπορικά κέντρα ή μέσα σε αυτά έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν καθημερινή επαφή μαζί τους.

    “Κάποιες φορές οι άνθρωποι έρχονται στα Apple Stores απλά για να έρθουν. Δεν αγοράζουν πάντα κάτι. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι γιατί κάποιος θα επισκεφτεί ένα φυσικό κατάστημα της Apple”

    Μάλιστα τονίζει πως την εποχή που το πρώτο Apple Store άνοιξε το 97% του Αμερικανικού πληθυσμού είχε μια dial up σύνδεση για το διαδίκτυο. H Αpple μέσα στο κατάστημα της προσέφερε υψηλής ταχύτητας broadband internet μιας και ο Steve Jobs ήθελε να δημιουργήσει μέσα στο κατάστημα μια ζωντανή κοινότητα/ες ανθρώπων. Τα Apple Stores έτσι αποτέλεσαν το μοναδικό μέρος που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μπου δημόσια και να ελέγξουν τα email τους σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο η Apple έδειξε στους καταναλωτές πόσο γρήγορο μπορεί να είναι το Internet ενώ υποσυνείδητα τους πέρασε το μήνυμα πως η εταιρεία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον καταναλωτή.

    Όταν ερωτήθηκε για την σχέση του με τον Steve Jobs απάντησε με την πρώτη έκφραση που του είπε ο Steve όταν τον γνώρισε:

    “Δεν θέλω να είσαι ένας υπάλληλος μου, θέλω να είσαι ένας φίλος μου”

    Επίσης τόνισε:

    “Το πιο παρεξηγημένο γεγονός με τον Steve είναι ότι είναι ένας μοναδικός διαπραγματευτής ίσως ο καλύτερος που συνάντησα ποτέ. Είχε μια καθαρή εικόνα για το τι ήθελε και στο τι πίστευε με αποτέλεσμα όταν δούλευες για αυτόν το έκανες με μεγάλη ελευθερία τελικά αλλά με ένα περίεργο τρόπο”

    Τέλος ο Johnson τόνισε πως σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησε τον Steve Jobs δικτάτορα.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη – Για την Apple και τον Steve Jobs ξεκινάει να μιλάει από το 17:50 και έπειτα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles