18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Βελτίωση επιδόσεων της μπαταρίας σε Retina MacBooks

    macbook-pro-with-retina-display

    Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να διαπιστώσετε απώλεια στις ιδιότητες της μπαταρίας ή στην διάρκεια της αν προτιμάτε. H αρχική ένδειξη της Remaining δηλαδή δείχνει να έχει μειωθεί, να φθίνει.

    Πέρα από την φυσιολογική φθορά της μπαταρίας λοιπόν, το θέμα ενδέχεται να προκαλείται από αλλοίωση των preferences (.plist file) του Desktop που για να τρέξουν απαιτούν πλέον αυξημένη ενέργεια. Ενώ οι παρακάτω διαδοχικές ενέργειες επιλαμβάνονται της αλλοίωσης του plist file, συνεπώς μπορεί να επιμηκύνουν αισθητά το “remaining”.

    1. Reset της PRAM

    • Κλείνετε το μηχάνημα
    • Το ανοίγετε μετά ≈30” και μόλις ακούσετε τον ήχο εκκίνησης κρατάτε πατημένα τα πλήκτρα cmd-alt-P-R μέχρις ότου ακούσετε ακόμη δύο φορές τον ήχο
    • Αφήνετε τα πλήκτρα ώστε το μηχάνημα να ξεκινήσει πλέον κανονικά

    2. Διαγραφή του plist file

    Πηγαίνετε Finder ▹ Go, με πατημένο το πλήκτρο alt επιλέγετε Library ▹ Preferences και σύρετε στον κάδο το αρχείο com.apple.desktop.plist.

    3. Reset του Dock

    Πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities, ανοίγετε το Terminal copy/paste την εντολή killall Dock και Enter.

    4.  ▹ Restart το μηχάνημα, οπότε θα πρέπει να δείτε πλέον στο Desktop το wallpaper της τρέχουσας version του OS X, ενώ το “remaining” πρέπει να έχει επιμηκυνθεί.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Πηγή:Macnotes.gr 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles