21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Αύξηση της μετοχής της Apple την στιγμή που η Samsung “σκοτώνει” το Note 7

    apple-money-780x520

    H μετοχή της Apple έφτασε στην ψηλότερη τιμή της σχεδόν σε ένα χρόνο και όχι μάλλον από σύμπτωση την στιγμή που τα νέα για την μόνιμη απομάκρυνση του Samsung Galaxy Note 7 από την παγκόσμια αγορά έγινε επίσημο.

    H ομάδα του Tim Cook λοιπόν είδε την τιμή της μετοχής να σημειώνει αύξηση 2.3% φτάνοντας τα $116.72 – Η μεγαλύτερη τιμή από τον Δεκέμβριο του 2015.

    Αυτό έχει λογική μιας και την ίδια στιγμή η Samsung που είναι βασικός ανταγωνιστής της Apple στην αγορά είχε μια από τις πιο μεγάλες ντροπιαστικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της.

    Πρόσφατη έρευνα επίσης έδειξε πως 26% των ανθρώπων που επέστρεψαν πίσω το Note 7 εν συνεχεία αγόρασαν το iPhone 7 Plus.

    H Samsung από την πλευρά της αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε πως και επίσημα σταματά την παραγωγή του Galaxy Note 7 και το αποσύρει από την αγορά προς χάρη της ασφάλειας των καταναλωτών.

    Σύμφωνα με αναλυτή της MarketWatch η Apple μπορεί να πουλήσει μέχρι και 15 εκατομμύρια επιπλέον iPhones το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της απόσυρσης του Note 7 από την αγορά – Μια κίνηση που υπολογίζεται πως θα στοιχίσει στην Samsung το λιγότερο $17 δις.

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles