Wednesday, August 5, 2020

Αύξηση έως και 129% στις αγορές domain για τη δημιουργία e-shop

Αύξηση έως και 129% καταγράφηκε το 1ο εξάμηνο του 2020 στις αγορές domain, για τη δημιουργία e-shop στην Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. Η ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριοποίηση των Ελλήνων στον ψηφιακό χώρο συνδέεται με την κρίση του COVID-19 και τη στροφή επιχειρήσεων, πολιτών και κράτους προς την ψηφιοποίηση.

Πώς μπορεί κανείς να θωρακίσει το brand του και μέσα από την κατοχύρωση πολλαπλών domainsΜε δεδομένη την αύξηση της ψηφιακής δραστηριότητας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, το “papaki” δημοσιοποίησε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να θωρακίσει το brand του.

Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στο μυαλό του δυνητικού χρήστη που κάνει μία αναζήτηση, για να βρει και να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα. Υπάρχουν διάφορες πιθανότητες. Ίσως, για παράδειγμα, το όνομα του domain να είναι πρωτότυπο ή δύσκολο στην ορθογραφία. Επίσης, μπορεί ο χρήστης να μην έχει μεγάλη εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα. Έτσι, είναι πιθανό να πληκτρολογήσει λάθος τη διεύθυνση και να επισκεφθεί μια διαφορετική – και πιθανότατα ανταγωνιστική – ιστοσελίδα.

“Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει, εκτός από το domainname, να προσέξουμε και την επίσημη εμπορική ονομασία της επιχείρησης. Ένας καλός τρόπος για να θωρακίσουμε το brand μας, είναι να κατοχυρώσουμε όλα τα υπόλοιπα πιθανά domainnames, που θυμίζουν ή μπορεί να μπερδευτούν με την επίσημη μας ονομασία. Κατοχυρώνοντας αυτά τα domains, προστατεύουμε την ιστοσελίδα μας και μπορούμε να ανακατευθύνουμε στην επίσημη σελίδα τον εκάστοτε χρήστη, που θα επισκεφτεί ένα από τα διαφορετικά domains”, αναφέρει η εταιρεία.

Οι διαφορετικές καταλήξεις
Εξίσου σημαντικά είναι και τα extensions (.gr, .com, .site, κ.λπ.). Με την κατοχύρωση των βασικότερων καταλήξεων για το domain name μιας ιστοσελίδας, διασφαλίζουμε την ψηφιακή μας παρουσία και εκμηδενίζουμε την πιθανότητα να έχει ανταγωνιστής παρόμοιο domain name με το δικό μας.

Όπως σημειώνει το “papaki”, ορισμένα από τα βασικά extensions, που είναι καλό να κατοχυρώνουμε με το όνομα χώρου της επιχείρησης μας είναι τα: .gr, .com, .com.gr, .eu, .net, .ελ. και αν πρόκειται για eShop τα .store, και .shop. Έχει σημασία, επίσης, να πραγματοποιούνται και κατοχυρώσεις σε extensions άλλων χωρών (π.χ. .com.cy για Κύπρο, .co.uk για Ηνωμένο Βασίλειο, κ.λπ.), εφόσον η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε αυτές.

Ένα φαινόμενο, που παρατηρείται επίσης, είναι η “μαύρη αγορά” των domain names. Υπάρχει κόσμος, που επενδύει στην αγορά ορισμένων domain names, που ίσως μελλοντικά γίνουν περιζήτητα και στη συνέχεια τα πουλάνε, με στόχο το μεγάλο κέρδος.

“Σε περίπτωση που το brand σας αποκτήσει φήμη και δεν έχετε κατοχυρώσει τα πολλαπλά domains για την προστασία του, ενδέχεται κάποιος να το έχει κάνει πριν από εσάς και όταν θα το χρειαστείτε, να το αγοράσετε από εκείνον πολύ ακριβότερα”, τονίζουν οι ειδικοί.

Τέλος, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι σημαντική η αγορά, αλλά και η διατήρηση πολλαπλών domains, είναι στη περίπτωση της μετονομασίας ή του rebranding μιας επιχείρησης. Αν οι πελάτες γνωρίζουν την παλιά επωνυμία, τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει διατήρηση του προηγούμενου domain name και ανακατεύθυνση στη νέα ιστοσελίδα μέσω αυτού.

Έτσι, εξασφαλίζεται η ροή κυρίως των παλιών χρηστών, που είτε δεν έχουν αντιληφθεί την αλλαγή, είτε η δύναμη της συνήθειας, τους ωθεί να συνεχίζουν να πληκτρολογούν το παλιό domain.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Το xCloud της Microsoft δεν θα είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα του στο iOS και...

Η επερχόμενη "Project xCloud" gaming streaming υπηρεσία θα λανσαριστεί επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για Android συσκευές. Παρά τα εκτενή τεστ μέσω...

H Samsung στοχεύει την Apple με νέες ναυαρχίδες, ανταγωνιστή του Apple Watch και Galaxy...

H Samsung παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα στο virtual Unpacked event της σήμερα συμπεριλαμβανομένων των νεότερων smartphones, smartwatch, και ασύρματων ακουστικών....

Η Apple αναφέρει αυτή την στιγμή πως κάποιες iCloud υπηρεσίες της είναι μη προσβάσιμες

Η Apple ενημέρωσε την σελίδα του System Status της σήμερα αναφέροντας πως διαφορετικές iCloud υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Σύμφωνα με την Apple υπηρεσίες...

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη του Office 2016 για Mac τον Οκτώβριο

Mac χρήστες που έχουν την έκδοση Office 2016 εγκατεστημένη ίσως να θέλουν να αναβαθμίσουν την σουίτα αυτή της Microsoft το συντομότερο μιας...

Hands-on: iOS 14 beta 4 αλλαγές και χαρακτηριστικά [Video]

Καθώς πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά στην iOS 14 GM κυκλοφορία, αναμένουμε όλο και λιγότερα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές να εμφανίζονται στις beta...

Το iPhone 12 σασί φημολογείται πως έχει ένα δακτύλιο με μαγνήτες ίσως για το...

To EverythingApplePro αναφέρει σήμερα πως οι Κινέζοι κατασκευαστές αξεσουάρ πιστεύουν πως το iPhone 12 θα έχει ένα νέο σετ από εσωτερικούς μαγνήτες.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!