Thursday, May 28, 2020

Έτσι θα είναι τα μελλοντικά ακουστικά της Apple

apple_headphones3

H Αμερικάνικη εταιρεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών (USPTO) έκανε διαθέσιμη σήμερα μια νέα πατέντα της Apple με τον αριθμό No. 8,655,004 για ένα “σύστημα ελέγχου ακουστικών”.

Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να δρα σε κινήσεις του κεφαλιού και σίγουρα θα μπορεί άξια να είναι ένα μελλοντικό προϊόν της εταιρείας στην κατηγορία wearables.

H ερασιτεχνία παρουσιάζει και μια σειρά αισθητήρων στο εσωτερικό των ακουστικών που θα μπορούν να παρέχουν μετρήσεις υγείας και σωματικής κατάστασης καθώς και θερμοκρασία μέχρι και καταμέτρηση καρδιακών χτύπων. Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει το πως αυτοί οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος των earbuds. Τα ακουστικά θα έχουν ακόμη και την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την κίνηση.

Apple-patent-health-and-fitness-headphones-003

Η Apple επίσης χαρακτηριστικά παρουσιάζει την εν λόγω πατέντα πως θα μπορεί να γίνει η εναλλαγή τραγουδιών ή διαβάθμιση του ήχου απλά κινώντας το κεφάλι μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά ακόμη και κυκλικά.

Apple-patent-health-and-fitness-headphones-004

Τέλος η πατέντα κάνει αναφορά και σε έναν psychological αισθητήρα κάτι που κάνει το AppleInsider να πιστεύει πως μελλοντικά η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί δεδομένα βιομετρικών αισθητήρων για να έχει εικόνα της πνευματικής υγείας του χρήστη.

Η πατέντα έχει κατοχυρωθεί στους μηχανικούς της Apple Christopher Prest και Quin C. Hoellwarth και η αίτηση για κατοχύρωση έγινε το 2008 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κάνει έρευνα στον χώρο της υγείας/σωματικής κατάστασης εδώ και 5 χρόνια.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!