20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Έτσι διαμορφώθηκε η αγορά των smartphones τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα | Ποίο ήταν το πιο δημοφιλές brand στην χώρα μας

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Techblog και με βάση σχετική έρευνα, για τον Φεβρουάριο, η Xiaomi πέρασε στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις (τεμάχια) smartphones στην Ελλάδα για το πρώτο δίμηνο του 2020. Είναι μια εξέλιξη που μοιάζει φυσιολογική με βάση τα γνωστά προβλήματα που έχει η Huawei με τον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ

    Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung, ακολουθεί η Xiaomi η οποία πέρασε οριακά την Huawei χάρη στον πολύ καλό για τις πωλήσεις της Φεβρουάριο. Samsung, Xiaomi και Huawei κατέχουν το 76% της ελληνικής αγοράς των smartphones. Αν προσθέσουμε και την Apple , έχει μείνει πολύ λίγος χώρος πλέον για τα παλιά αγαπημένα μας brands που μονοπωλούσαν την αγορά κάποτε όπως η Sony και η Nokia.

    Σε τζίρο παραμένει πρώτη η Samsung οριακά πάνω απο την Apple (μοιράζονται περίπου απο 30% του τζίρου) ενώ η Huawei παραμένει ακόμη οριακά πάνω απο την Xiaomi κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει – λογικά – τους επόμενους μήνες με βάση την εικόνα της αγοράς , αλλά και το γεγονός ότι τα νεα της μοντέλα πλέον δεν διαθέτουν Play Store και αυτό αναμένεται να την επηρεάσει.

    Συνολικά η αγορά smartphones κινείται πτωτικά για το πρώτο δίμηνο σε τεμάχια, ενώ είναι οριακά συν στον τζίρο.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το Νο. 1 κινητό σε πωλήσεις (τεμάχια) για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το Samsung Galaxy A10.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles