19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Άποψη: Είναι καιρός το iPod Touch να αποσυρθεί από την Apple ή να το αναβαθμίσει άμεσα

    Θυμάστε τις καλές εποχές όταν το iPod touch ήταν η ιδανική iOS συσκευή για κάποιον που δεν είχε iPhone ή iPad; Δυστυχώς αυτές οι μέρες πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η Apple δεν κάνει κανένα promoting στα iPods πλέον και είναι τελικά η ώρα για την συσκευή να αποσυρθεί επίσημα όπως έγινα με τα υπόλοιπα iPods ή να πάρει μια γενναία απόφαση η Apple και να το αναβαθμίσει άμεσα!

    Το iPod touch έχει ξεχαστεί τόσο από την Apple όσο και από τους χρήστες που πρέπει κάποιος να κάνει αναζήτηση στην Google για να διαπιστώσει πως η εταιρεία ακόμη έχει προς πώληση το 2019 7ης γενιάς iPod touch σε 6 χρωματισμούς και μέχρι 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

    Η Apple κατά την κυκλοφορία του είχε τονίσει τότε πως το 2019 μοντέλο είχε να κάνει με την διασκέδαση και την ταχύτητα. Το έκανε ακόμη και promoting ως μια gaming συσκευή πριν όμως ανακοινώσει την Apple Arcade υπηρεσία της. Πλέον με πάνω από 180 τίτλους στην Apple Arcade υπηρεσία και 3 χρόνια μετά το iPod touch μοιάζει χαμένο στον χρόνο….

    Στο εσωτερικό του υπάρχει ο A10 Fusion επεξεργαστής του iPhone 7. Παρά το γεγονός πως είναι διπλάσια πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο και πως δίνει 3 φορές καλύτερα γραφικά έρχεται με μια οθόνη μόλις στις 4 ίντσες και δίνει την αίσθηση μιας πολύ μικρής συσκευής. Έχει επίσης μια 8MP κάμερα με δυνατότητα λήψης 1080p HD ενώ στο εμπρόσθιο μέρος έχουμε μια FaceTime κάμερα στα 1.2MP.

    To iPod Touch πάντα ήταν μια οικονομική συσκευή. Στην τωρινή του έκδοση κάνει $199 για την χωρητικότητα των 32GB. Σίγουρα λοιπόν μια καλή συσκευή για παιδιά που θέλουν να παίζουν παιχνίδια, ακούνε μουσική και συνδέονται με τους φίλους τους μέσω iMessage και FaceTime. Μιας και έχει ένα σασί από αλουμίνιο σημαίνει πως είναι αρκετά ανθεκτικό επίσης.

    Επίσης είναι συμβατό με το iCloud και οικογενειακά πακέτα κάνοντας και εδώ ιδανικό για την χρήση ενός νεαρού μέλους μιας οικογένειας ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος και το Find My χαρακτηριστικό. Για πιο μεγάλους όμως ή ηλικιωμένους η συσκευή δίνει την αίσθηση πως είναι πολύ μικρή πρακτικά για τα πάντα.

    Η Apple λοιπόν έχει δύο επιλογές: Αναβάθμιση του με καλύτερη κάμερα, μεγαλύτερη οθόνη, πιο γρήγορο επεξεργαστή ή απλά να το αποσύρει για πάντα από την αγορά.

    Με το WWDC 2021 να πλησιάζει είναι μια καλή στιγμή για την Apple να ανακοινώσει αν η γραμμή του iPod που έχει αφήσει ιστορία πλέον μας αφήνει για πάντα ή αν θα κάνει μια γενναία αναβάθμιση στην μόνη συσκευή της σειράς.

    Εν έτη 2021 δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος ένα iPod. Για τους περισσότερους με $100 παραπάνω μπορούν να αγοράσουν το βασικό μοντέλο iPad που έχει μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερο επεξεργαστή, βελτιωμένες κάμερες, υποστήριξη του Apple Pencil και φυσικά που είναι ιδανικό και για παιδιά.

    Μπορεί η Apple λοιπόν να κάνει την έκπληξη και να φέρει το iPod Touch στο προσκήνιο μια ακόμη φορά ή τελικά θα ακολουθήσει και αυτό τον δρόμο της απόσυρσης και θα μείνει στην ιστορία;

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.