Saturday, July 27, 2024

Άποψη: Δύο χρόνια μετά την έλευση της Pro Display XDR, έφτασε η ώρα η Apple να επαναφέρει την Cinema Display

Με το WWDC21 να ξεκινάει και επίσημα σήμερα, έχουν περάσει 2 χρόνια από την στιγμή που η Apple ανακοίνωσε την Pro Display XDR οθόνη της – Μια φανταστική εξωτερική οθόνη αλλά απίστευτα ακριβή που είχε ως στόχο τους επαγγελματίες που θέλουν υψηλές αναλύσεις, πολύ φωτεινότητα κ.α. Τι γίνεται όμως τους Mac χρήστες; Και αυτοί χρειάζονται μια εξωτερική οθόνη και έτσι ίσως η Apple πρέπει να το σκεφτεί αυτό.

Η Pro Display XDR δεν είναι η πρώτη εξωτερική οθόνη που πουλάει η Apple. Η εταιρεία έφερε την πρώτη εξωτερική οθόνη πίσω το 1999 με την ονομασία Apple Cinema Display.

Με την πάροδο των χρόνων η Cinema Display είχε αρκετές αναβαθμίσεις με διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Αργότερα ονομάστηκε Thunderbolt Display.

Η Apple απέσυρε την λεγόμενη Thuderbolt Display χωρίς να την αντικαταστήσει τον Ιούνιο του 2016 μήνες πριν ανακοινώσει το πρώτο της MacBook με μια USB-C συνδεσμολογία.

Τόσο η Cinema Display όσο και η Thudnerbolt Display δεν ήταν ακριβώς οικονομικές εξωτερικές οθόνες σε καμία περίπτωση όμως δεν είχαν κόστος στα $5000.

Ο σχεδιασμός της Apple

Αυτές οι εξωτερικές οθόνες δεν είχαν τρελά χαρακτηριστικά αλλά ήταν καλές και το πιο σημαντικό ήταν πως είχαν σχεδιαστεί από την ίδια την Apple. Ταίριαζαν απόλυτα με τα MacBooks ακόμη και με τα iMac μιας και ήταν βασισμένα στην ίδια σχεδιαστική υπογραφή και φιλοσοφία της εταιρείας.

Σίγουρα η Apple Pro Display XDR είναι μια φανταστική επιλογή αλλά η τιμολόγηση της την κάνει μια ρεαλιστική για κάποιο καθημερινό χρήστη που δεν χρειάζεται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Κάποιος μπορεί να πει πως υπάρχουν πολύ καλές επιλογές εξωτερικών οθονών τρίτων και αυτό ισχύει. Αλλά δεν είναι από την Apple και έτσι σίγουρα θα έχουν τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό που δεν θα ικανοποιεί τον Mac χρήστη. Κάποιες δεν είναι πολύ φωτεινές, κάποιες έχουν πλαστικό σασί ενώ ακόμη και κάποιες δεν συνεργάζονται τόσο καλά σε ότι έχει να κάνει με το ίδιο το macOS.

Pro Display XDR as an expensive alternative to Apple Cinema Display.

Αν και δεν περιμένει κανείς την Apple να μειώσει την τιμή της Pro Display XDR η εταιρεία θα πρέπει σίγουρα να σκεφτεί και την επιστροφή μιας Cinema Display για τους καθημερινούς χρήστες.

Τι λένε οι φήμες

Μια πρόσφατη αναφορά του Bloomberg φέτος έκανε τόνιζε πως η Apple δουλεύει πάνω σε μια εξωτερική οθόνη που δεν θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Pro Display XDR αλλά θα στοιχίζει λιγότερο.

Το αν τελικά η Apple θα κάνει κάποια τέτοια κίνηση κανείς δεν το γνωρίζει ακόμη με το Bloomberg να αναφέρει πως οι πηγές του τονίζουν πως αυτό το project στην εταιρεία είναι στην αρχή του ακόμη και το νωρίτερο για μια τέτοια κυκλοφορία είναι οι αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.