Sunday, November 29, 2020

Άνοδος 5% στις πωλήσεις laptops και netbooks τον Ιούλιο στην ελληνική αγορά

Με την πανδημία του COVID-19 να δημιουργεί την ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση, πολλοί είναι οι Έλληνες καταναλωτές που στράφηκαν στην ευκολία των ηλεκτρονικών αγορών σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων συσκευών που υποστηρίζουν τόσο τις online αγορές όσο και τις ανάγκες της τηλεργασίας και της τηλε-εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως την περίοδο από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, οι ελληνικές κατηγορίες προϊόντων που σημείωσαν άνοδο είναι τα laptops και τα netbooks.

Οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκαν κατά 5% στη διάρκεια του Ιουλίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την κατηγορία Apple MacBook να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης.

Mέσα στον Απρίλιο, σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 8% σε όλα τα laptops και τα netbooks, καθώς και στα tablets και τα evook readers σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα Android tablets να βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων.

Είδη γραφείου

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ακουστικά (+21%), τα ποντίκια υπολογιστών, τα Trackballs & τα Touchpads (+ 38%), την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου. Η τάση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με την περίοδο της καραντίνας και την ανάγκη των Ελλήνων μαθητών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, τα USB Flash Drivers σημείωσαν άνοδο 9% μέσα στον Νοέμβριο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος – τάση, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την περίοδο επιστροφής στα πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω στοιχεία συγκέντρωσε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών eBay, αποκαλύπτοντας τις κορυφαίες ελληνικές προτιμήσεις για μαθητές, εργαζόμενους και οικογένειες. 

Back to school

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας eBay, παρά το γεγονός ότι ο νέος κορωνοϊός έχει διαταράξει την κανονικότητα του Back to School, σημαντική άνοδο, εκτός από τα είδη γραφείου, καταγράφουν και τα σχολικά είδη. Για ακόμη μια χρονιά, η κατηγορία των σχολικών τσαντών αυξήθηκε κατά 95% μέσα στον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προετοιμασία των μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία. Κορυφαίες επιλογές των μικρών μας φίλων αποτελούν η τσάντα Frozen Princess και η σχολική παιδική τσάντα Disney Mickie Minnie.

«Μολονότι, το φετινό σχολικό έτος αναμένεται διαφορετικό λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, οι μαθητές χρειάζεται να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής τους» σημειώνει σχετικά η eBay.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας | Προσοχή

Οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έχουν εντείνει τους  ελέγχους κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε (lockdown), σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), εστιάζοντας –...

Οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώνουν για τις ρεαλιστικές ταχύτητες σύνδεσης τους συνδρομητές τους

25/11/2020 Η ΕΕΤΤ ανακοινώνει ότι από σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα...

4 στους 10 Έλληνες θα κάνουν ηλεκτρονικά τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Διαφορετική, από πολλές απόψεις, θα είναι η αγοραστική εμπειρία των πολιτών τη φετινή εορταστική περίοδο, ελέω COVID-19. Τόσο η οικονομική αβεβαιότητα, όσο και η...

Black Friday προσφορά από τη Vodafone: Aπεριόριστα λεπτά ομιλίας και δεδομένα με 38,19€

Η Vodafone κινείται σε ρυθμούς Black Friday 2020 και προσφέρει το πακέτο της με απεριόριστα λεπτά ομιλίας, SMS και δεδομένα μόνο με 38.19€ το μήνα. Η...

Δείτε το νέο διαφημιστικό του HomePod mini | Βίντεο

Το HomePod mini της Apple έχει κάνει και επίσημα την εμφάνιση του στην αγορά αυτή την εβδομάδα και μάλιστα φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη απήχηση...

Πώς να κάνετε clean install του macOS Big Sur | Βήμα Βήμα

Οι power χρήστες συνήθως θέλουν να έχουν μια καθαρή εγκατάσταση στο σύστημα τους από το να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας σε μια...