Sunday, September 20, 2020

WWDC 2020: Τι δεν είδαμε από την Apple

Το WWDC ως είθισται είναι γεμάτο από ανακοινώσεις αναβαθμίσεων για τα macOS, iOS, iPadOS, watchOS, και tvOS, αλλά κάποιες φορές έχουμε και κάποιες παρουσιάσεις επερχόμενων συσκευών. Αυτή την φορά είχαμε πολλές ανακοινώσεις που αφορούσαν το λογισμικό αλλά υπήρχαν και κάποια που περιμέναμε αλλά τελικά δεν είδαμε.

Apple Tags — Bluetooth tracker

Εδώ και καιρό εικάζεται πως η Apple δουλεύει πάνω σε έναν bluetooth tracker που θα ανταγωνιστεί στην αγορά τους αντίστοιχους της Tile. Αυτοί οι trackers θα μπορούν να τοποθετηθούν σε αντικείμενα όπως κλειδιά, πορτοφόλια ή κάποια βαλίτσα και ο χρήστες θα μπορεί να τα εντοπίζει εν συνεχεία.

Μάλιστα πολλοί πιστεύουν πως αυτά τα “Apple Tags” θα έχουν και μια AR συμβατότητα και με την βοήθεια της κάμερας του iPhone ο χρήστης θα μπορεί να κάνει αναζήτηση τους στον χώρο.

Υπάρχουν πολλές διαρροές και φήμες για αυτό το προϊόν και έτσι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον για το πότε θα αποφασίσει η Apple να τα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

AirPods Studio

Beats Studio 3

Πολλές φήμες υπάρχουν και για το γεγονός ότι η Apple δουλεύει σε ένα over-the-ear headset ακουστικών για την AirPods γραμμή της. Τα “AirPods Studio” θα είναι μια premium λύση της Apple στην αγορά με μοναδική και ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο από άποψη σχεδιασμού και κατασκευής όσο και από ποιότητα ήχου.

Παρά το γεγονός πως η Beats ανήκει στην Apple και που έχει headphones δεν υπάρχει κάτι με το brand της Apple στην premium αγορά των σετ ακουστικών.

Τα “AirPods Studio” φημολογείται ότι θα έχουν μια on-ear αναγνώριση κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μπορούν να αναγνωρίσουν όταν βρίσκονται στο κεφάλι του χρήστη. Θα ενσωματώνουν επίσης το H1 chip της Apple ή κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του κάτι το οποίο σημαίνει πως θα συμπεριλαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά των AirPods.

Νέα Apple TV

H σειρά των Apple TV σίγουρα είναι προς ανανέωση. Το Apple TV 4K κυκλοφόρησε πίσω το 2017 και έρχεται με τον A10X Fusion επεξεργαστή.

Ένα νέο Apple TV με αναβαθμισμένο επεξεργαστή και αποθηκευτικό χώρο έχει μια μεγάλη βάση αν αναλογιστούμε και την Apple Arcade υπηρεσία της Apple που θα επωφεληθεί στα μέγιστα από κάτι τέτοιο.

Η tvOS 14 που ανακοινώθηκε χθες δίνει την δυνατότητα στο Apple TV 4K να κάνει αναπαραγωγή 4K βίντεο του YouTube αλλά σίγουρα περιμένουμε πολλά περισσότερα από την Apple στο άμεσο μέλλον.

Ανασχεδιασμένο iMac

Αν και η Apple αφιέρωσε πολύ χρόνο μιλώντας στο φετινό WWDC Keynote για τα macs περισσότερο στάθηκε στην μεταφορά από την Intel σε ARM επεξεργαστές και δεν είχαμε την ανακοίνωση ή έστω το tease κάποιας νέας συσκευής σε αυτή την κατηγορία. Αν και δεν περίμενε κανείς την έλευση του πρώτου ARM Mac χθες υπήρχαν πολλές φήμες πως η Apple θα παρουσιάζε έναν νέου σχεδιασμού iMac.

Η Apple τυπικά δεν έχει αλλάξει την σχεδιαστική υπογραφή των iMac εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πολλοί λοιπόν περιμένουν πως η εταιρεία σύντομα θα παρουσιάσει την νέα εικόνα των all in one υπολογιστών της ειδικά μιας και υπάρχουν φήμες αλλά και διαρροές για κάτι τέτοιο.

Apple Services bundle

Η Apple έχει πλέον περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια την ίδια στιγμή που ο πονοκέφαλος για τους καταναλωτές που έχουν πολλές συνδρομές σε διάφορες υπηρεσίες είναι πιο έντονος από ποτέ.

Πολλοί ήλπιζαν πως η Apple θα παρουσίαζε κάποιο bundle υπηρεσιών που θα έφερνε για παράδειγμα το Apple Music, Apple TV+ ή/και Apple Arcade κάτω από μια ενιαία συνδρομή.

Kids Mode για το Apple Watch

Η Apple κάνει πολύ καλή δουλειά σε ότι αφορά τον γονικό έλεγχο. Πάρα αυτά το Apple Watch παραμένει εκείνη η συσκευή που δεν έρχεται με κάτι τέτοιο.

Φήμες ήθελαν η watchOS 7 να έφερνε για πρώτη φορά ένα Kids Mode που θα επέτρεπε στους γονείς να δίνουν ένα Apple Watch στο παιδί τους που θα εστίαζε με αυτό το Mode στην δραστηριότητα του και όχι μόνο.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

watchOS 7: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Πλύσιμο χεριών στο Apple Watch

H προσθήκη του χρονομέτρου Πλυσίματος Χεριών στην watchOS 7 έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους Apple Watch χρήστες να πλένουν σωστά τα χέρια...

Εγκαταστήσατε τις iOS 14 και iPadOS 14; Οι παρακάτω βίντεο οδηγοί είναι για εσάς

Τα νέα λογισμικά της Apple είναι πλέον διαθέσιμα στο ευρύ κοινό με την iOS 14 και iPadOS 14 να είναι εγκατεστημένες σε...

iOS 14: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Sleep Mode στο iPhone και Apple Watch

Στην iOS 14 και στην watchOS 7 η Apple παρουσίασε το νέο χαρακτηριστικό Ύπνου που σας βοηθάει να καταγράφετε την ποιότητα του...

Κάντε λήψη τα 2020 iPad Air wallpapers για όλες σας τις συσκευές εδώ

Το νέο ανασχεδιασμένο 2020 iPad Air έρχεται με μια σειρά νέα wallpapers σε μια συλλογή που η Apple ονομάζει "Noodles". Η Apple...

iOS 14: Οργάνωση της οθόνης Αφετηρίας και της Βιβλιοθήκης εφαρμογών στο iPhone

Στο iOS 14, υπάρχουν νέοι τρόποι για να βρίσκετε και να οργανώνετε τις εφαρμογές στο iPhone, έτσι ώστε να βλέπετε όσα θέλετε,...

iPadOS 14: Χρήση widget στο iPad

Πώς να προσθέσετε widget στο iPad Στην οθόνη Αφετηρίας, σαρώστε έως τη δεξιά...