810

Μπορεί να είναι πλέον γνωστός ως ιδρυτής της Nest αλλά το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple Tony Fafell ήταν επίσης ένας από τους “πατέρες” του iPhone.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Wired UK ο Fadell αποκάλυψε πως η Apple μπήκε στην διαδικασία να διαλύσει στην κυριολεξία εκατοντάδες ανταγωνιστικές συσκευές για να καταλάβουν οι μηχανικοί της πως αυτές λειτουργούσαν και ποια τεχνολογικά πλεονεκτήματα είχε η κάθε μια έτσι ώστε να πάρουν ιδέες για το πρώτο iPhone.

Η ερώτηση που του έγινε ήταν αν είχε εικόνα για το LG Prada smartphone που είχε βγει το 2006. Η Apple με την παρουσίαση του πρώτου iPhone είχε κατηγορηθεί ότι αντέγραψε το σχεδιασμό του.

“Ναι το ήξερα. Είχα 100 διαφορετικές κινητές συσκευές, 100 ανταγωνιστικά music players και άλλα ηλεκτρονικά τα οποία ήταν ανοιγμένα μέχρι και το τελευταίο εξάρτημα τους μπροστά μου. Κοιτούσαμε τα πάντα. Ήταν πάνω στο γραφείο μου διαφορετικά εξαρτήματα, τα βλέπαμε, έπρεπε να καταλάβουμε τι ήταν, να δούμε πως δημιουργήθηκαν και ποια ήταν η ανταγωνιστική τους αξία”

Μπορείτε να διαβάσετε όλη του την συνέντευξη εδώ.