Πίσω τον Ιούνιο του 2009 η Apple λανσάρισε μια διαφημιστική καμπάνια με την ονομασία “Switch”. Σε αυτή είχαμε πραγματικούς χρήστες να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους τελικά έκαναν την αλλαγή από το PC τους σε ένα Mac.

Σε μια από αυτές είχαμε την 15χρονη Ellen Feiss να μιλάει για τις εμπειρίες της και να γίνεται άμεσα viral αλλά για τους λάθους λόγους…..

Όσοι είδαν την διαφήμιση που μπορείτε να δείτε και εσείς παραπάνω ξεκίνησαν να αναφέρουν πως οι νεαρή κοπέλα ήταν υπό την επίρροια χασίς όταν την γύρισε….

Φυσικά ποτέ κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν αλλά η εν λόγω διαφήμιση από όλη την καμπάνια έμεινε στην ιστορία για αυτή την παρατήρηση όσων την παρακολούθησαν!!!

Στα της καμπάνιας τώρα και κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή η Apple την λάνσαρε σε μια σημαντική στιγμή. Η Microsoft είχε χτυπήσει το ανώτερο επίπεδο σε πωλήσεις και έπειτα θα ξεκινούσε την πτώση της…

Η Apple από την άλλη βίωνε την περίοδο μετά το iPod και ήταν σε άνοδο. Το 2009 μάλιστα όλο και περισσότεροι χρήστες ήταν διατεθειμένοι να δοκιμάσουν για πρώτη φορά έναν Mac υπολογιστή.

Ο Jobs ήθελε διαφημίσεις που να ανταποκρίνονται σε κοινούς ανθρώπους μιας και μέχρι τότε η εταιρεία χρησιμοποιούσε διασημότητες και έτσι η διαφημιστική καμπάνια Switch γεννήθηκε καθώς και μια marketing βάση που ακόμη και σήμερα η Apple χτίζει πάνω σε αυτή.